Viidakkoriippumattoilua Virossa

Yö riippumatossa on aina omanlaisensa elämys. Nyt pääsin yöksi viidakkoriippumattoon, Virossa.

Vaikka ihan kohta starttaankin tutkimaan kotimaata, palataan hetkeksi erääseen juuri päättyneen Viron reissun ihanaan seikkailuun. Kyllähän tämä tavallaan jopa liittyy kohta alkavan outdoors-reissun teemaan, koska nyt on kyseessä yö metsän keskellä, taivasalla. Viru folk -festareiden aikana majoituin pari yötä teltassa ja yhden yön päädyin mukavan sattuman kautta viettämään suosikkipaikassani eli riippumatossa.

Tutkiessani festivaalialuetta päädyin kiinnostavaan paikkaan. Edessäni näkyi kota ja puiden oksaan oli kiinnitetty kyltti Hobby kayak. Kävin kyselemässä kajakki-vuokrista ja samalla huomasin, että puiden väleihin oli ripustettu riippumattoja.

Kyselytuokio antoi vastauksia ja selvisi, että nämä riippumatot olivat mallikappaleita myytävistä versioista. Oma Ticket to the Moon -riippumattoni alkoi tuntua hetkellisesti kovin yksinkertaiselta versiolta, kun bongasin toinen toistaan ihmeellisempiä, puiden väliin ripustettuja mattoja.

DD Hammockin Jungle-riippumatto

Eräs matoista oli ylitse muiden. Siinä vain oli sitä jotakin. Ette ikinä arvaa, mikä juuri tässä kyseisessä matossa veti minua puoleensa? Tämän huomioni herättäneen riippumaton nimi kertoo jo kaiken. Sen nimi on Jungle ja tämä riippumatto oli oikeaan viidakkoon suunniteltu riippumatto.

Matto oli siinä kuin minua varten ja ei kauaakaan, kun olin jo kysynyt lupaa nukkua siinä seuraavan yön. Lupa tuli ja hain kimpsut ja kampsut teltaltani ja sujautin ne sisälle hyttysverkolla varustettuun, tukevaan viidakkoriippumattoon.

Siellä viidakkoriippumatossa tämä viidakkoseikkailijatar sitten vietti yönsä.

Aamulla avasin silmäni ensimmäisiin valonsäteisiin ja näin edessäni punaisena nousevan auringon. Teki mieli tirauttaa pari liikutuksen kyyneltä. Olin metsässä, mutta tavallaan viidakossa. Näin upeaakin upeamman auringonlaskun ja koko riippumattoepisodin ansiosta olin kaiken lisäksi tutustunut mukaviin ihmisiin.

Auringonnousua hetken ihailtuani suljin silmäni taas. Korvatulpat korvissani, makuupussin sisällä, nukuin vielä muutaman tunnin kuin pieni lapsi – turvassa oman viidakkopussini sisällä. Lopulta heräsin kaukaisemmalta lavalta kaikuvaan säkkipillin soittoon ja mietin, etten voisi kuvitellakaan parempaa tapaa aloittaa aamua. Olisinpa nytkin menossa nukkumaan riippumatossa, mutta tämä sänky saa nyt luvan kelvata.


I love hammocks. I spent a night in a jungle hammock during my trip in Estonia.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate