Uusi vuosi Berliinissä

Kuvittele raketteja ja räjähteitä. Kuvittele niitä miljoonakaupungissa ja pistä tämä kuvitelmasi potenssiin viisi. Sellainen on uusi vuosi Berliinissä.

Harvoin sanon, että Berliiniin ei kannata matkustaa. Nyt kuitenkin aion sanoa niin. En tosin puhu yleisesti, puhun vain yhdestä ja ainoasta päivästä, jollloin en suosittele kaupunkilomaa suosikkikaupungissani. Tuo hetki on uusi vuosi. Ellet ole melun, lian, kaoottisuuden ja sekasorron ystävä, kannattaa harkita kaksi kertaa, jos haluat vaihtaa vuotesi muuten niin ihanassa Berliinissä.

Berliini uutena vuotena, Urbaani viidakkoseikkailijatarPelkään Suomessakin raketteja, tai ehkä enemmänkin pelkään yhdistelmää humalaisista ja räjähteistä. Berliini uutena vuotena on kuin sotatannet. Raketteja lentelee siellä täällä, ylhäällä ja alhaalla. Kaikessa kauneudessaan ja runsaudessaan rakettien, papattien ja muiden pommien heittely pitkin poikin ei ole itselleni nautinnollista. Raketteja lenteli jopa sisällä metrossa ja niitä viskottiin roskapönttöihin ja heiteltiin ihmisjoukkoihin.

Jos siis joskus päädyt uutena vuotena Berliiniin, pakkaa mukaan vaikka suojalasit tai piiloudu jonnekin turvalliseen paikkaan katselemaan iloisia tulitteita ja maailmansotaa muistuttavaa menoa.

berliini uusi vuosiberliini uusi vuosiberliini uusi vuosiIMG_1456IMG_1453


A world war in Berlin that happens once a year

There is only one time a year when I do not love Berlin, and when I do not advice for you to travel there – unless you love chaos, dirt, noise and the feeling of being scared. The fireworks are everywhere, even inside the metro sometimes. If you are not afraid of losing your eyesight, it must be one of the best cities for firework-lovers on New Year’s eve.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate