Tyttö, sinä olet vesipeto

Marraskuinen maanantai ja olen hämmästyttävän hyväntuulinen. En tiedä onko päivittäisellä meditaatiolla ja terveellisellä ruokavaliolla vaikutusta erikoisen levolliseen olooni (kyllä se levottomuus minut taas löytää), mutta juuri nyt on oikeastaan aika hyvä olla juuri tässä ja juuri näin.

Jostain syystä mieleeni muistui tänään yli vuoden takainen seikkailu, purjehdus Turkissa. Lieneekö syy Aamukahvilla-blogin Henriikan juuri kirjoittamassa jutussa, jossa hän pohti kertomatonta osaa tarinasta ja näyttämätöntä nurkkaa kuvasta. Nuo ajatukset olisivat voineet olla omiani ja Henriikka kiteytti lähes täydellisesti viime aikoina enemmän ja enemmän omassakin päässäni pyörineitä ajatuksia blogeista ja blogimaailmasta, omalla ja aidon positiivisella tavallaan.

Oli syy tuossa jutussa tai ei, sen kautta (öhöm, loistava aasinsilta) muistin tänä maanantaina jostakin syystä kuvasarjan hetkestä, missä mitään ei olisi tarvinnut rajata pois. Olimme saapuneet vaelluspäivän pääteeksi, illan jo alkaessa hämärtää, upealle hiekkarannalle Turkin rannikolla. *Reissussa mukana olleet bloggaajat Henriikka ja Sofia tempaisivat itsensä villeinä veteen ja tuossa vaiheessa vielä kuivalla maalla räpiköinyt maakrapu otti kuvaajan roolin.

Sen lisäksi, että kuvasin näitä ihania naisia rannalla sekä heidän tietämättään että “sellaisiin hiusheilautuskuviin” pyydettyinä, olisin voinut näyttää kaiken muunkin rannasta ja kyseisestä hetkestä. Paikassa eikä hetkessä ollut mitään, mikä olisi vaatinut sensurointia. Jotkut tarinat ja jotkut paikat vain ovat täydellisiä juuri sellaisinaan. Joistakin paikoista ei tarvitse kertoa vain osaa totuudesta, eikä edes näkökulmaa tarvitse valita positiiviseksi.

_MG_7259

_MG_7261

_MG_7309

_MG_7299

_MG_7307

Itse asiassa koko Turkin purjehdusreissu oli juuri sellainen. Tuosta matkasta ei tarvitsisi sensuroida mitään pois, haluaisin oikeastaan jakaa aivan jokaisen kauniin hetken tuolta reissulta kanssanne. Ehkä nyt pikku hiljaa voisi olla aika palata muistoissa ja tarinoissa myös Turkkiin, vaikkei maa poliittisten faktojen takia tällä hetkellä olekaan se kaikkein kutsuvin. Tiesitkö muuten, että meitä purjehtimaan vieneen Tuomon porukka on jo lähtenyt suurelle purjehdukselleen?

Huippua viikkoa teille ja muistakaa kurkkia tänään taivaalle, sinne ilmestyy tänä yönä superkuu. Samanlainen möllykkä oli muuten taivaalla myös Turkin purjehduksemme aikaan, jolloin heräsin veneen kannella nukutun yön (öhöm, tunnin) jälkeen kuvaamaan ja ihmettelemään myös pimenevää supermöllykkää.

*Olin Turkissa yli vuosi sitten matkalla osana #sailforgood -projektia, enkä vastannut matkan kuluista itse. Juttu ei sinäänsä liity matkaan sen kummemmin, mutta läpinäkyvyyden vuoksi koin tärkeänä mainita asiasta

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate