Turkin kaunein auringonlasku

Auringonlaskut, toinen toistaan kauniimmat. Taivaan väriloisto pastellinsävyissä ja koko punaisen väripaletti taivaalle maalattuna ei voisi koskaan kyllästyttää minua. Aina, kun minulla on tilaisuus nähdä uusi auringon taival taivaanrannan taakse, aion siihen tarttua.

Itä-Turkissa on lukuisia auringonlaskupaikkoja, mutta viimeiselle illallemme Vanin kaupungissa valitsimme vuoren ja sataman väliltä sataman. Van on tunnettu järvestään, joten halusimme olla siellä, missä järvikin. Suunnistimme satamaan, mukanamme luontevasti auringolaskuun kuuluvat, paikalliset Efes-oluet. Ei kauaakaan, kun porukkamme ajatukset raksuttivat samaa rataa ja päätimme katsoa auringon valonäytelmää järven rannan sijasta järveltä.

Laiva kuskeineen mukaan satamasta ja menoksi. Sanon ehkä aina, että “tämä on kaunein auringonlasku, minkä koskaan olen nähnyt“, mutta tämä tosiaan oli. Ainakin tämä oli yksi niistä kaikkein kauneimmista.

Ehkä Marokossa, Saharan autiomaan dyynin harjalta katsottua auringonlaskua ei kovin helpolla voiteta, mutta Turkin Van-järvellä koettu lasku meni ainakin Turkin kauneimmaksi auringonlaskuksi omalla listallani. Pilvet upposivat vuoristoon ja aurinko järveen, linnut lentelivät auringonsiltaa pitkin ja järven vesi liplatti rauhoittavasti.


The most beautiful sunset in Turkey

Even if one should never say never, I will say it now: I will never get tired of sunsets.

Just recently I was exploring a very unknown part of the world, East-Turkey. There is so much to tell about that mountanious region, but I will start by showing you pictures of an amazing sunset we watched from a boat, at Lake Van.

This sunset was not the most beautiful one in my life, but it sure hit the Top 10 with the deep pastel colours fading behind the mountains. Then there was the lighthouse, and the castle, and the birds, and the beer, and the boat, and of course – the lake.

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate