Tunnelmointia Islannista

Hieman on elämä ollut aikataulutettua viime päivinä. Italialainen sohvasurffaaja on täällä, on ollut matkablogaajien tapaaminen ja lisäksi on tietty töitä, harrastuksia ja kaikkea muutakin. Hyvä niin, eipähän ehdi masentua marraskuussa. Oikeastaan tämä marraskuuhan on ollut todella aurinkoinenkin! Mutta, tänään aikataulutetun elämäni ohjelmassa on musiikkia.

Osallistuin muutama päivä sitten Nuorgamin skabaan, jossa aktiiviset somettajat saivat mahdollisuuden päästä islantilaisen tunnelmoijan, Sigur Rósin, keikalle tänään täällä Helsingissä. Kappas, minuthan valittiin Nuorgamin katsomoon somettamaan aktiivisesti avecini kanssa. Avecin kunnian saa tässä tapauksessa rakas siskoni.

Koska kyseessä on tosiaan islantilainen artisti (Mikä siinä muuten on, että niinkin pienestä maasta tulee niin hienoa musiikkia?), tulen keikan aikana, mieleni maisemissa palaamaan varmasti muun muassa juurikin tuohon trollien luvattuun maahan.

Minulla on matkatarinoita on vielä niin paljon kerrottavana! Islannin reissu taitaa olla yksi niistä reissuista, joista en oikeastaan ole yhtä sanaa enempää täällä vielä maininnut. Nytkään en tuota neljän vuoden takaista matkaa aio sen suuremmin käydä läpi, mutta jossakin vaiheessa ehdottomasti aion kertoa teille enemmän Islannista minun silmin.

Sen verran paljastan nyt, että noin viikon reissulla Islannissa vuokrasimme hienon ja tunnelmallisen jeepin (Mitä, taasko minä fiilistelen autoja?), jonka ikkunat avautuivat ja sulkeutuivat vetoketjua vetämällä. Tuolla nelivetoisella menopelillä huristelimme Islannin hiljaisiin kolkkiin ja vain ihastelimme taianomaista, kuumaisemaa muistuttavaa näkymää. Tuo maa teki ainakin minuun karulla kauneudellaan lähtemättömän vaikutuksen! Sinnekin aion vielä joskus palata uudelleen. Ensi kerralla haluan telttailla jossakin salaisessa ja satumaisessa paikassa.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin aion siis Sigur Rósin musiikin siivittämänä matkustaa tänään illalla. Tässä teillekin vähän Islanti-fiilistä siis, olkaa hyvät!

Psssst! Pahoittelut, jutun ovat ovat hypänneet pois matkasta blogin muutossa. Asia korjaantuu pian!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate