Trooppinen hemmotteluloma talvisessa Berliinissä

Yhteistyössä: Tropical Islands Resort

Talvinen Berliinin loma voi olla muutakin kuin kaupungilla samoilua, syömistä, klubbailua tai museoissa vaeltamista. Se voi olla myös tropiikin lämpöä, porealtaassa loikoilua, hiekkaa varpaiden välissä ja yöllisiä uintiretkiä. Tämä on mahdollista Tropical Islands Resortissa.

Palataan hetkeksi ajassa taaksepäin, tammikuulle. Muistatte ehkä, että vuoden ensimmäinen matkani suuntautui rakkaaseen Berliiniin. Viime vuonna kävin toisessa kodissani laittoman vähän, tänä vuonna aion toimia toisin. Alku on ainakin lupaava.

Tuolla matkalla en ollut yksin, seurassani oli espanjalaiseni. Tuolla matkalla juhlistimme myös vuosipäiväämme. Kyllä, olemme tallailleet polkuja samaan suuntaan enemmän ja paljon vähemmän sopuisasti jo vuoden päivät. Kuvitella, että yksin reissavasta tulikin yht’äkkiä pariskuntamatkaaja (joka tosin silti tarvitsee aika ajoin myös omia matkojaan).

tropical islands resort berliini

Olin ruusuisissa unelmissani kuvitellut viettävämme vuosipäivää jossakin kuumassa ja kosteassa paikassa, jossakin kaukana. Näin ei aivan käynyt. Tammikuinen Berliini ei ole kuumaa ja kosteaa nähnytkään, mutta onneksi aivan Berliinin kupeessa sijaitsee paikka, joka on juurikin sellainen – ainakin paremman tai aidomman puutteessa.

Tuosta trooppisesta paikasta olen kertonut teille aiemminkin; kyseessä on Berliinin trooppinen halli eli Tropical Islands Resort. Se oli paikka, jossa tänä vuonna juhlistimme yhteistä taivaltamme – mahdollisimman lämpimissä ja rentouttavissa olosuhteissa.

Olin ruusuisissa unelmissani kuvitellut viettävämme vuosipäivää jossakin kuumassa ja kosteassa paikassa, jossakin kaukana.

Tropical Islands Resort − tropiikki tunnin päässä Berliinistä

Teemaksi tuolle tropiikin yölle otimme rentoutumisen kaupunkiloman keskellä, sitä kaipasimme molemmat. Alle tunti ja olimme siirtyneet lumisateisesta kaupungista trooppiseen keinotodellisuuteen, valtavan ilmalaivahallin syvyyksiin. Talvivaatteet vaihtuivat kesävaatteisiin ja talvikengät paljaisiin varpaisiin. Sitä olin kaivannut, samoin kuin lämpöä ihollani.

tropical islands resort

berliini kylpylä

_MG_9955

Vietimme aikaamme lähinnä eristetyllä aikuisten puolella, porealtaissa lilluen ja saunasta saunaan siirtyen. Poreallasta parempaa paikkaa en olisi noina hetkinä voinut edes kuvitella. En ainakaan ennen kuin viimeiset hetket ennen seuraavan päivän kotiinpaluuta laskimme renkailla vesiliukumäkiä pitkin ja tajusimme, että se taisi sittenkin olla se, mitä olimme kaivanneet. Välillä elämä tuppaa menemään liian vakavaksi nimittäin.

Tropical Islands Resort sopii lapsille ja aikuisille

Aikuisten osasto on ehdottomasti hallin paras paikka rentoutumiseen. Sieltä varasimme molemmille ajat rentouttavaan hierontaan. Sitä tarvitsin myös, samoin kuin espanjalainen. Aasialainen hieroja sai minut hieronnan aikana melkein unohtamaan, että olin Saksassa. Mieleni oli hetkeksi matkannut jo Thaimaahan ja pystyin yllättävän hyvin sulkemaan mielestäni hallin välillä meluisankin äänimaailman.

Jos nautit laillani rauhasta ja elämyksistä, valloita halli keskellä yötä, juo drinksu jossakin salatussa paikassa, varaa yöksi vaikka teltta, hengaile riikinkukon kanssa tai seuraa flamingojen elämää.

Hieronnan jälkeen, päivän vaihduttua iltaan, halli alkoi jo hiljentyä. Suuri halli on parhaimmillaan yöaikaan, jolloin häly lakkaa. Altaissa ei ole juurikaan muita ja tunnelma on rentouttavampi. Valtasimme trooppisen laguunin, siellä kelpasi kellua aamuyöhön asti. Kävimme myös hiekalla makoilemassa ja rantakävelyllä. Ehkä myös leikimme vähän lapsille suunnatuissa, sienen muotoisissa suihkuissa. Tämä taas, ettei kaikki olisi aivan liian aikuista ja vakavaa.

tropical islands resort

_MG_0105

_MG_0097

_MG_0096

_MG_0069

Yövyimme hallissa. Olimme painineet telttavaihtoehdon ja huoneen välillä, tällä kertaa päädyimme parvekkeelliseen huoneeseen. Hallissa on monenlaisia, eri maanosista inspiraationsa saaneita, huoneita moneen eri budjettiin. Ensi kerralla taidan sitten valita hiekan päälle sijoitetun teltan, se on edullisempikin.

Vuorokauden mittainen vuosipäivämme oli juuri sitä, mitä olimme kaivanneet. Se oli rentouttava. Lämpö tuntui iholla taivaalliselta. Poreet hieroivat kipeitä lihaksia, kuten teki myös se aasialainen hieroja.

_MG_0079

_MG_0077

_MG_0065

Keinotropiikki on loistava tapa paeta kylmyyttä

Vaikka Berliinin trooppinen halli ei ole oikea tropiikki, se on loistava pakopaikka talven kylmyydeltä ja kaupungin vilinältä. Älä odota viiden tähden ruokaa hiljaisella hiekkarannalla, vaan odota kevyttä ja helppoa pakoa arjesta. Halli sopii kaikille, vauvasta vaariin.

Jos nautit laillani rauhasta ja elämyksistä, valloita halli keskellä yötä, juo drinksu jossakin salatussa paikassa, varaa yöksi vaikka teltta, hengaile riikinkukon kanssa tai seuraa flamingojen elämää, ui keskellä yötä, vietä aikaa spa-osaston porealtaissa ja saunoissa. Ja, ettei meno mene liian aikuiseksi, laske viimeisenä sisäkumilla hurjasta vesiliukumäestä – ja laske sitten kovaa! Riemu on taattu.

_MG_0043

_MG_9987

_MG_9968

Psst! Lue myös juttu ensimmäisestä vierailustani Tropical Islands Resortissa!

*Olin Tropical Islands Resortissa heidän vieraanaan testaamassa hallia, en vastannut majoituksen kuluista itse.

4 Comments

  1. Eikä! Ihan mahtavaa! Vaikka itse ehkä mielummin olisin ihan oikeasti tropiikissa paikan päällä niin varmasti juuri tuollaiselle yhden päivän mittaiselle visiitille ja irtiotolle just passeli paikka. Pitääpä pistää harkintaan! 🙂

    • Urbaanilaura Reply

      Tämä toimii hyvänä korvaushoitona, suosittelen! Ja muista yöaikaan seikkailu altaissa.

  2. Oi, tuonne olisi huippua päästä nyt! Lämpö toimisi, samoin hieronta.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate