Tien päällä kauniissa kotimaassa

image

Keskikesän valoisa yö kotimaassa. Tyynet järvien pinnat ja vaaleanpunaiseksi värjäytynyt taivas. Tien penkareet rajautuvat mäntyihin ja mäntyjen alareunaa koristaa loppumaton hirviaita. Pelloilta nousee usvaa, on kaunista.

Olemme taas tien päällä, roadtripillä Suomessa. Silmäluomet painavat, mutta en voi ummistaa niitä. Yritän pysytellä hereillä pitääkseni seuraa viimeisten viikkojen aikana jo 2000 kilometriä tällä Oskariksi nimeämällämme mobiilikodilla huristelleelle espanjalaiselle seuralaiselleni.

Radio soittaa samoja soittolistojaan ja jokaisen tilaisuuden tullen yksi tai useampi auto ohittaa asuntoautomme. Joku kovaa ajavista autoista on ajanut ketunpennun päälle. Kyllä, ohitimme jonkin aikaa sitten keskellä tietä olevat ketunpennut, joista yksi ei ollut selvinnyt tien yli. Hengissä selvinneet söpöläiset yrittivät auttaa kolmatta sisarustaan oman henkensä uhalla. Elämä osaa olla välillä julmaa, mutta matkan on silti jatkuttava.

Olemme matkalla takaisin pääkaupunkiseudulle Saimaan rannalla vietettyjen juhannuspyhien jälkeen. Takana on taas uusi retki Suomeen, omaan kotimaahani.

Tänäkin kesänä olen kerennyt tutkia lähiseutuja ja kotimaata jo uskomattoman paljon, oikeastaan tehokkaammin kuin koskaan aiemmin. Tämä mobiilikoti, tai auto yleensäkin, on luonut omaan Suomi-retkeilyyni aivan uuden ulottuvuuden ja tämän liikkuvuuden ansiosta olen löytänyt tästä maasta taas sellaista taikaa, jota en vielä muutama vuosi sitten kyennyt näkemään.

Juttujonossa on lukemattomien kaukomaaseikkailuiden lisäksi tarinoita kaikista Oskarilla (niin, tämä asuntoauto) tehdyistä retkistä eli Hämeenlinnan Aulangolta, Espoon Nuuksiosta, Porvoon Emäsalosta, Muuramesta, Isojärven kansallispuistosta ja nyt täältä Saimaan seudulta. Sen lisäksi Suomi-seikkailuihini kuului kuukausi sitten tehty blogimatka, joka vei minut ja muutaman muun bloggaajan tutustumaan läntisen Uudenmaan matkailutarjontaan. Ainiin, käväisinhän tässä hetki sitten myös retkeilemässä Sipoonkorven kansallispuistossakin. Paljon olen taas ennättänyt.

Kaikkea jännää on siis luvassa teillekin jaettavaksi. Tänä kesänä aion keskittyä seikkailuissani enemmän kotimaanmatkailuun. Itseni tuntien luultavasti tosin kirjoittelen teille jostakin kaukokohteestakin Suomi-juttujen väliin jo pian, mutta se tuskin haitannee.

Nyt kuitenkin lopetan tämän naputtelun tältä erää ja keskityn maisemien ihailuun. Kyllä tämä maa on kaunis, ei siitä mihinkään pääse.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate