Täältä tulen, Turkki!

Johan tässä kerkesin viikon verran Helsingin ilmaa hengitellä ja taas huomenna mennään. Vilinää ja vilskettä on tosiaan riittänyt ja tämän viikon aikana kerkesin jo hoitaa itselleni ihanan työhuoneen Helsingistä. Niin, aika nopea olen välillä liikkeissäni.

Muistatteko, kun kerroin viime talven reissustani Istanbuliin? Istanbulin kissat, Istanbulin kattoterassit ja Istanbulin katutaide? Turkkilaiset herkut ja joogatunti kielellä, josta en ymmärrä sanaakaan? Muistatteko, kun kerroin ihastumisestani tuohon idän ja lännen sulatusuuniin ja kun kerroin, että suhteeni tuohon kaupunkiin ei tule jäämään vain yhden reissun romanssiksi?

Yhden reissun romanssiksi se ei jää, sillä lähden huomenna Turkkiin.

Varsinainen matkakohteeni ei tuossa kauniissa ja monipuolisessa maassa tosin edes ole ihana Istanbul (jonne kyllä pääsen silti pikaisesti). Määränpääni on kaupunki, jonka nimeä en vielä pari viikkoa sitten ollut koskaan kuullutkaan, mutta josta olen erittäin kiinnostunut.

Tämä lähes Iranin rajalla sijaitseva kaupunki on nimeltään Van ja ne, jotka muistavat hurahduksestani vanhoihin pakuihin (englanniksi van), ymmärtävät että pelkkä kaupungin nimi sai mielenkiintoni heräämään.

Nimen jälkeen minut vakuutti entistä enemmän kauniit maisemat; järvi vuoristoineen. Hieman lisää tietoa kaivettuani löysin myös juttuja valkoisista kissoista, joista alue on tunnettu. Tämä Istanbulin ja koko maailman kissoihin hurahtanut crazy catlady on siis taas matkustamassa paikkaan, jossa kissoja riittää.

Innoissani olen, jälleen kerran! Uusi seikkailu odottaa ja Turkki kokonaisuudessaan on viime aikoina pyörinyt mielessäni erittäin paljon. Aion näyttää ja kertoa teille, että Turkki on paaaaaaljon muutakin kuin kaikille tutut Marmaris ja Alanya.


I am about to travel to Turkey tomorrow. I will travel to Eastern Turkey, to a place called Van, which I had never heard of until I got invited to take part in a press trip there. I am excited!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate