Stickstugan – Söpö ahvenanmaalainen kahvila

Tämän viikon löytö löytyi Ahvenanmaalta. Kyseessä on ahvenanmaalle tuttuun tapaan söpö kahvila, joka löytyi mukavan pyöräretken päästä Maarianhaminasta, Järsön saarelta.

Kruisailimme heinäkuisella Ahvenanmaan reissullamme vuokrapyörillä muutaman kilometrin verran punertavia asvalttiteitä ja päädyimme kahvittelemaan ja herkuttelemaan sympaattiseen, punaiseen puumökkiin. Pellon laidalla näkyi hevonen ja sen vieressä näkyi tähän söpöön kahvilaan ohjastava kyltti. Punaisen tuvan pihassa hengaili kissa ja kapea polku johdatti meidät kohti peremmällä sijaitsevaa, ruutuikkunaista kahvilarakennusta.

Tämän kahvilan nimi on Stickstuga´n ja sen yhteydessä toimii myös käsityöpuoti. Olimme päättäneet tutkailla tuota puotia hieman myöhemmin, ensin halusimme herkutella. Kahvilan sisustus on ihana. On kukkia, vanhoja esineitä ja puisia penkkejä. Singer-ompelukoneita on käytetty pihan sisutuksessa ja samoin myös ruosteiset lapiot ovat löytäneet paikkansa kukkaruukkuina.

Herkuiksimme valitsimme muutamaa lajia erilaisia kakkuja, halusimme testatata Stickstuganin käsinleivottuja herkullisuuksia. Ahvenanmaan pannukakkua, suklaakakkua, mustikkakakkua ja niiden kyytipojaksi kahvia sekä makoisaa ahvenanmaalaista omenamehua. Njamskis! Tämä paikka on must Ahvenanmaan retkeilijöille. Voihan söpöys sentään!

Avoinna:
1.5 – 31.5 la-su 12-17
1.6 – 31.8 ma-su 11-19
1.9 – 20.12 to 16- 19


A cute, wooden cottage is a perfect place for a cup of coffee in the Åland islands. It is called Stickstugan, and it is located in the island of Järsö.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate