Sompasauna – Helsingin paras salaisuus

Tiedätkö ne paikat, joista haluaisit kailottaa koko maailmalle, mutta jotka samaan aikaan haluaisit pitää omina salaisuuksinasi? Paikat, jotka ovat niin erityisen ainutlaatuisia ja joiden et toivoisi koskaan muuttuvan?

Vaikka kerronkin teille paljon salaisuuksia, en kerro aivan kaikkea. En ole kertonut Berliinin suosikkibaaristani, enkä Helsingin parhaista riippumattoyöpymispaikoista. En ole paljastanut suosikkimetsääni tai Lombokin hiljaisinta rantaa.

sompasauna

Pitkään olen pitänyt omana tietonani myös erään Helsingin mahtavimmista vaihtoehtoisuuden paikoista. Olen kyllä tainnut sen joskus jossakin sivulauseessa mainita, mutta nyt on virallisen julkitulon aika myös minun kauttani. Nyt on hyvä hetki, kun monet muutkin ovat asiasta jo kirjoitelleet. Tässä asiassa en missään nimessä halunnut olla ensimmäinen juoruilija, ymmärrätte varmaan? Jotkut salaisuudet on hyvä pitää itsellään.

Sompasauna on Helsingin yhteisöllisin sauna

Oletteko kuulleet Sompasaunasta? Yhteisöllinen sauna, Kalasataman perukoilla, on yksi Helsingin tuntemattomimmista helmistä. Vielä muutama vuosi sitten tämä aktiivisen porukan ylläpitämä ja maksuton sauna oli vain harvojen salaisuus. Sauna oli pieni ja käsin kyhätty.

Sompasauna

Tämän hetken Sompasauna ei ole enää vain yksi sauna, nyt saunoja on jo kaksi. Mikään ei ole kuin alussa ja jopa pukeutumistilat on rakennettu. Kaikki tämä aktiivisen yhteisön voimin – kunnioitan!

Sauna on saanut kokea kovia. Ihmisillä kun sattuu olemaan kumma vimma tuhota kaikki, myös tämä sauna on heitetty ainakin pariin otteeseen mereen. Toisaalta sauna on saanut osakseen myös paljon huolenpitoa ja se on tuottanut iloa monille.

Sompasauna Helsinki

Olen vienyt Sompasaunan lauteille luonani vierailleita matkailijoita ja hengaillut siellä parhaiden ystävieni kanssa. Aina on ollut ikimuistoista ja rentouttavaa. Tunnelma riippuu aivan täysin siitä, keitä lauteilla sattuu istumaan samaan aikaan.

Minkälainen paikka on Sompasauna?

Pukukoodi on vapaa. Saa olla alasti, mutta kukaan ei pahastu uima-asusta. Maailma on vapaa, kukin tallaa tavallaan. Uimaankin pääsee, meri on suoraan edessä. Peseytyminen tapahtuu joko meressä tai kauhalla vettä sangosta kauhoen. Tämä paikka ei ole perinteistä luksusta, se on luksusta omalla hippihenkisellä tavallaan.

Sompasauna on leppoisa paikka. Sauna on kuin pieni pala Berliiniä Helsingissä. Berliinillä tarkoitan vapautta, rentoutta ja avoimuutta. Saunalla on järjestetty karaokea ja olen itsekin istunut saunan lauteilla harva se kerta, jopa baari-illan jatkoilla. Sellaisista seikkailuista ei tarvitse sen enempää puhua, hauskoja iltoja ovat olleet! Hihityttää vieläkin!

Sompasauna, se on kyllä yksi Helsingin parhaista paikoista! Kuulin muuten myös huhua, että kevään ensimmäiset löylytkin on jo tältä vuodelta heitetty! Joko sinä olet käynyt Sompasaunalla saunomassa?


Sompasauna is a communal sauna by the sea in Helsinki. It is a great place to hang out during the summer months. It is located in a place called Kalasatama. Entrance is free!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate