Nakuilua Berliinin Liquidrom-kylpylässä

Jos kaipaat rentoutumista Berliinin lomallasi, Liquidrom-kylpylä kannattaa lisätä matkaohjelmaan.
Olen varannut seuraavan matkani, jihuu! Kyllä se vain on aina yhtä huikea fiilis, kun on jotain, mitä odottaa. Seuraavaksi suuntaan jo kovin tutuksi tulleeseen, mutta aina yhtä rakkaaseen Saksan pääkaupunkiin, boheemiin Berliiniin. Lähtö on parin viikon päästä ja sitä ennen aion seuraavissa jutuissa vähän fiilistellä (jälleen kerran) Berliiniä.

Juuri tänä päivänä, tasan vuosi sitten, olin jo ties kuinka monetta kertaa Berliinissä. Jälleen kerran kaupunki näytti uusia puoliaan. Tuolloin olin pakannut mukaani bikinit matkalleni marraskuiseen Berliiniin. Niin, luit oikein – Berliini, marraskuu ja bikinit samassa lauseessa. Olin päättänyt mennä testaamaan suositellun Liquidrom-kylpylän.

Vedenalaista musiikkia ja rentoutumista Liquidromissa

Olin kuullut vedenalaisesta musiikista, kynttilöistä, live-musiikista ja dj-seteistä. Halusin mennä rentoutumaan kaupungin tutkimisen ohella ja pyysin Berliinissä asuvan ystävän mukaani relaamaan Liquidromin altaisiin ja saunoihin.

Paikka osoittautui ihanan modernikiksi, urbaaniksi kaupunkikylpyläksi. Altaita on muutama. Bossa nova soi ja ihmiset rentouivat altaissa ja saunoissa. Käytävillä, houkuttelevissa lepotuoleissaan, rennosti ottavat kylpijät lueskelivat kylpytakeissaan kirjoja kylpemisen ja saunomisen jälkeen.

Suurin allas on suolavesiallas, jossa saattoi kellua ja kuunnella vedenalaista linnun viserrystä tai rauhallista musiikkia. Altaan reunoilla oli kynttilöitä ja tunnelma oli todella mystisen rentouttava. Useat ihmiset harjoittivat altaassa jotakin intiiminoloista parikelluntaa. Mielenkiintoista ja hieman hämmentävää.

Tunnelma etenkin suuressa altaassa oli ainakin tuolloin ehkä hieman romanttisesti latautunut ja muutamat pariskunnat suuteloivat altaassa. Muisk vaan. Itse keskityin pää veden alla vedenalaiseen musiikkiin ja kelluin vaahtomuovipötköjen päällä.

Unisex-saunoja ja vapaata oloa

Saunaosastolla vallitsi unisex-saunakulttuuri. Uima-asut ovat saunoissa ja saunaosastolla kiellettyjä. Tästä huolimatta saunassa ei ollut kiusaantunut olo, koska kaikki keskittyvät omaan rentoutumiseensa, ei muiden tuijotteluun!

Sitä kuvitellaan, että meillä täällä Suomessa ollaan saunomisen ja alastomuuden suhteen vapaamielisiä, mutta se ei kokemukseni mukaan ole mitään verrattuna yleiseen saksalaiseen tai berliiniläiseen ajatusmaailmaan (tässä viittaan Berliinin yleiseen rentouteen muuallakin kuin siellä saunaosastolla).

Alastomuuden luonnollisuus on läsnä useilla uimarannoillakin. Olen muun muassa seisoskellut uimarannan jäätelökioskilla jonottamassa jätskitötteröä alastomien ihmisten ympäröimänä. Pian siihenkin tottui. Mikäs siinä, luonnollistahan tuo alastomuuskin kuitenkin on ja silti ei tunnu, että ihmiset menisivät rannoille tai kylpylöihin tuijottelemaan toisiaan. Hyvä niin.

Liquidrom-kylpylä on auki lähes joka päivä, aamusta yöhön. Sunnuntaisin se on on ainakin ennen ollut suljettu. En suosittele kovin konservatiivisille henkilöille, koska luvassa on paljasta pintaa (toisaalta, eikös niin ole aina rannoillakin?). Itse aion kuitenkin tulevalla matkallani suunnata taas tuonne rentouttavaan paikkaan lataamaan hieman akkuja. Suuntaan suoraan sinne suureen altaaseen ja valloitan pari vaahtomuovipatjaa, joiden päällä aion lillua pitkään! Ihanaa rentoutumista kaupunkiloman keskellä! Tekee varmasti hyvää!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate