Näin syntyi matkateemainen parturi-kampaamo Aroha Helsinki

Helsinkiin avautui huhtikuussa uusi parturi-kampaamo, Aroha Helsinki. Tämä salonki ei ole vain mikä tahansa salonki vaan minun ja yhtiökumppanini ikioma, sydämellä tehty matkateemainen keidas.

Irtisanoin itseni marraskuussa, tietäen vain tarvitseni muutosta. Ajattelin lähteväni kerrankin sille pitkälle matkalle, joka veisi minut juuri sinne, minne kuuluisin. Halusin antaa maailmalle mahdollisuuden riepotella minua minne vain ja halusin olla vapaa tarttumaan maailman minulle tarjoamiin tilaisuuksiin.

Toisin kuitenkin kävi. Kuultuani muutamasta eri suunnasta kysymyksen ikiomasta salongista, en voinut jättää ajatusta huomiotta. Miksi ihmeessä minulla ei olisi omaa salonkia? Sellaista pientä kampaajan työpajaa, josta voisi pitkää päivää paiskittuaan aina livahtaa maailmamme inspiroitumaan ja elämään toista unelmaansa, toteuttamaan itseään vapaana matkailijana.

Aroha Helsinki Aroha Helsinki

Siitä se ajatus sitten lähti

Ajatus muuttui tuumasta toimeksi ja pian katselin jo itsekseni Oikotiellä liiketiloja. Sitten mieleni valtasi seuraava ajatus. Olisiko maailmassa joku toinenkin samanhenkinen reissaaja, jonka kanssa voisin toteuttaa tämän uuden päähänpistoni, jossakin takaraivon taka-alalla muhineen ajatukseni?

Laitoin marraskuussa ilmoituksen Facebookissa pyörittämääni matkailevien naisten Seikkailijattaret-ryhmään, minnekäs muuallekaan. Minulle tuli yksi vastaus ja vastaus kolahti. Tiina, joka on juuri palannut niin sanotulta Irti oravanpyörästä -matkaltaan kuulosti jo ensimmäisessä viestissään siltä oikealta.

Aroha Helsinki kampaamo

Minä ja Uudesta-Seelannista hiljattain siippa kainalossaan palannut Tiina tapasimme marraskuisena sunnuntaina Talvipuutarhassa, palmujen alla. Juttelimme ja fiilistelimme. Näytimme toisillemme Pinterestin maailmaan kasaamiamme visualisointeja ja oli, kuin olisimme ne yhdessä kasanneet. Joku kolahti ja kovasti.

Tapasimme vielä toisen kerran ja kolmannella kerralla kävimme jo jättämässä tietojamme välitysfirmoihin keväällä vapautuvien liikehuoneistojen varalta. Mitä ikinä, taskussani oli jo menolippu Bangkokiin, halusin ehdottomasti myös sille pidemmälle reissulleni.

Samalla välitysfirmojen tutkimusmatkalla satuimme valitsemaan reittimme niin, että kävelimme erään muuttomyynnissä olevan liiketilan ohi. Katsoimme merkitsevästi toisiamme ja marssimme sisään. Kysyimme tilan vapautumisesta saaden vastaukseksi kevään.

Maailma kuitenkin tiesi meitä paremmin ja sama liiketila pompsahti pian Oikotien valikoimaan. Pian olimme allekirjoittamassa sopimusta suuren liiketilan vuokrasta ja ennen tammikuun 1. päivä alkanutta matkaani ajatus omasta parturi-kampaamosta oli saanut siivet ja nimiä papereihin.

Pääsin matkalleni, jonka aikana sain levätä ja samaan aikaan olla innoissani paluusta. Kotona odotti kissan lisäksi aivan uusi projekti, oma kampaamoprojekti. Kampaamo sai arvoisensa nimen, Aroha Helsinki. Aroha on Uuden-Seelannin maorien sana rakkaudelle ja rakkaudelliselle elämäntavalle.

Matka tuli, meni ja oli ihana. Palasin maaliskuun puolivälissä Suomeen ja myös Tiina palasi parin viikon Sri Lankan reissultaan. Avasimme tulevan salongin ovet ensimmäistä kertaa ja siitä hetkestä alkoi oman unelman rakentaminen.

Aroha Helsinki

Lomalta rakennustyömaalle, Aroha Helsingin pariin

Rakensimme ja suunnittelimme kaksi viikkoa aamusta iltaan. Voi Luoja, kuinka pitkää päivää paiskimmekaan. Onneksi Tiinan mies oli apunamme ja hoiti kaikki likaiset (öhöm, ne tärkeimmät remonttijutut) hommat.

Saimme kuin saimmekin Aroha Helsingin ovet auki 1.4. ja aprillipilaksikin potentiaalisesti luultu avaamisaika oli totista totta. Meidän ihka oma Aroha Helsinki -kampaamomme oli auki. Uskomatonta!

Aroha Helsinki on meidän oma matkakeidas

Nyt, nelisen kuukautta avaamisen jälkeen voi sanoa, että tuntuu niin hyvältä. Olemme saaneet luoda juuri sellaisen matkailijan taivaan, josta olimme kai salaa molemmat haaveilleet tahoillamme.

Sisustus on toteutettu kierrätysmateriaalein ja omista kodeista löydetyin aartein. Matkailun maailma on läsnä kaikkialla. Pesupaikka on kuin marokkolainen keidas ja myyntitiski kuin rantabaari. Matkailun elementtejä on kaikkialla, matkaoppaita lukemisena ja matkalaukkuja säilytykseen.

Halusimme luoda paikan, jossa koemme olevamme matkalla. Keitaan, jossa puhutaan matkajuttuja ja parannetaan maailmaa. Aloitamme jossakin vaiheessa matkateemaiset inspiraatioillat ja vain mielikuvitus on rajana, mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. Jo nyt oikeanlaiset ihmiset ovat avanneet Arohan ovet ja tämä perhe kasvaa kasvamistaan. Katsotaan, kuinka suuret siivet tämä sydämellä rakennettu paikka saa ja minne Arohan polku vie.

Ehkä sinäkin tulet joskus kylään?

www.arohahelsinki.fi

Hair, beauty and travel vibes 

Aroha Helsinki kampaamo

Kuvat: Kristian Presnal

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate