Miltä näyttää paratiisisaari?

Uskotko paratiisisaariin? Minä ainakin uskon. Uskoin jo ennen kuin edes näin.

Paratiisisaaria on oikeastikin olemassa, ne eivät kuulu vain satuihin ja elokuviin. Turkoosi vesi liplattaa, palmut huojuvat ja lapset leikkivät leikkejään. Rannoilla lojuu valtavia näkinkenkiä ja taivas on sininen.

Sipadan

Sipadan

Elämä on yksinkertaista ja asumukset tehty luonnonmateriaaleista. Stressiä ei tunneta, eikä aikakäsitystä ole.

Itse en vaihtelunhaluisena ihmisenä haluaisi elää tällaisella paratiisisaarella, mutta olen saanut tilaisuuden käydä kurkkaamassa ihka oikean paratiisisaaren elämää pienellä sukellusretkellä Malesian Borneon itä-rannikolla.

Sipadan

Sipadan

Tällä hetkellä koko tuota aluetta kehotetaan välttämään terrorismin uhan ja epävakaan turvallisuustilanteen takia. Juuri nyt ei ole siis oikea hetki matkata noille pienen pienille saarille, joissa majoitusmahdollisuuksiakaan ei tosin ole.

Sipadan

Sipadan

Sipadan

Sipadan

Tuskin kenelläkään tulisi mieleenkään pelätä mitään muuta kuin korkeintaan tsunamia tai haita valkohiekkaisessa paratiisissa, mutta ikävä kyllä ihmisenkin toimet aiheuttavat ongelmia. Tästä huolimatta, paratiisisaari näyttää paratiisilta ja tuollaisessa paikassa ollessani ainakin minä pystyin unohtamaan koko ympäröivän maailman. Nauttikaa!

IMG_3565

IMG_3531

IMG_3564

IMG_3552

IMG_3538


There really are paradise islands on this Earth. The water is turquoise, the palmtrees whistle in the wind, and kids play in the water.

I got a chance to visit this island just shortly while I was scubadiving in East-Borneo in Malaysia. This little island is as paradise-looking as it gets, don’t you think so?

At the moment this area is not recommended to visit, though. There have been some conflicts in the areas between the Philippines and Malaysia.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate