Missä majoittua Marokossa?

Marokko on arkkitehtuurisesti yksi maailman kiinnostavimmista kohteista. Rosoisia pintoja, haalistuneita maaleja, värikkäitä seiniä, yksityiskohtaisia ovia ja ikkunoita sekä kauniita muotoja. Marokkoon matkaavan ei kannata etsiä majoitusta tyypillisestä hotellista, yöt kannattaa viettää perinteisessä marokkolaisessa riadissa.

Kadulle näkyy usein vain vaatimaton ovi ja seinät, mutta sisäpihalla aukeaa paratiisi. Riadin keskellä on aina puutarha. Rakennuksissa on sisäpiha, jossa on usein kasvillisuutta ja suihkulähde. Riadin huoneet on sijoiteltu sisäpihaa ympäröiville käytäville ja rakennukset ovat kertakaikkisen kauniita ja koristeellisia.

Olen testannut ja hyväksi todennut kolme tällaista marokkolaista majapaikkaa, kaksi niistä sijaitsee Marrakechissa ja yksi etelän Essaouirassa. Voisin asua tällaisessa rakennuksessa, ne ovat niin kauniita ja harmonisia. Ei ihme, että marokkolainen tyyli on tällä hetkellä sisustuksen saralla muodissa.

Muutama majoitusvinkki Marokossa

Marokko riad majoitusRiad Alegria, Marrakech

Marrakechin medinassa sijaitseva, upea riad. Huoneet ovat siistit ja kauniit, kattoterassi kruunaa kaiken. Aamiainen kattoterassilla, Marrakechin kattojen yllä ja haikaroiden ympäröimänä on upea kokemus. Aamiaisen jälkeen voi loikoilla terassin aurinkotuoleissa ja pulahtaa pieneen uima-altaaseen.

 Mrokko Riad Alegria Riad Chorfa, Marrakech

Tämä upea riad sijaitsee myös loistavassa paikassa, Marrakechin medinan pienten ja sokkeloisten kujien uumenissa. Kaunis sisäpiha on tämän riadin houkuttavin paikka, kattoterassia ei tässä paikassa ainakaan tietääkseni ollut. Sisustus on täydellinen kaikkine pienine yksityiskohtineen. Meidän huoneemme oli kaksikerroksinen ja olisin voinut muuttaa siihen huoneistoon vaikka heti. Kaunis, kaunis, kaunis!

Riad marokko majoitusRiad Zahra, Essaouira

Tämä riad sijaitsee Essaouiran rantakaupungissa. Kokonaisuudessaan etenkin purjelautaiijoiden suosiossa oleva riad on myös erittäin kaunis. Riadissa on uima-allas, jossa hengailee muutama kilpikonna. Altaassa voi siis pulikoida kilpikonnien kanssa. Aamu-pala tarjoillaan marokkolaiseen tyyliin sisustetussa salissa, uima-altaan vieressä.

Rakennus on kaunis, mutta itse huoneet eivät vedä vertoja aiemmin kuvailemilleni Marrakechin riadien huoneille. Huoneet ovat kyllä siistit, mutta mieleenpainuvat yksityiskohdat puuttuvat. Toisaalta, eipä siellä huoneessa kovin paljon aikaa yleensä tule vietettyä.

Riad Zahra tarjoaa paljon eri aktiviteetteja purjelautailusta kameliratsastukseen. Suosittelen tätäkin lämpimästi!

Riad marokko essaouira

riad marokko majoitusmarokko majoitus


The lovely riads in Morocco

When it comes to architecture, Morocco is one of the most interesting destinations. I just love all the details from tiles to doors and windows that can be seen all over Morocco.

When travelling in Morocco, a stay at a traditional Moroccan riad is a must so forget about the typical hotels. A riad is a house, that hides a beautiful courty yard with a garden inside it’s walls. The rooms are typically around the four corridors, around the garden with a view to the open sky, in the middle of the building.

Here are three amazing riads I tested while I was in Morocco. I can recommend all of these to you!

Riad Alegria, Marrakech

A lovely riad in the quiet and small streets near in the medina in Marrakech. The rooms are beautiful and clean, and the rooftop balcony is amazing. A breakfast is served on the rooftop and at night it is the perfect place to watch the stars. There is a little pool and chairs for suntanning at the rooftop as well.

Riad Chorfa, Marrakech

An amazingly beautiful riad also in the heart of the medina in Marrakech. This place is nearly perfect and I could have stayed in our two-storie apartment forever. Such nice details and a harmonic atmosphere.

Riad Zahra, Essaouira

This place is a very good option for everyone staying in Essaouira. The riad offers many activities including kitesurfing. The rooms are simple but clean. The common areas are very beautiful, and there is a pool outside. You can take a dip in the pool and swim with the cute, small turtles that are hanging out at the pool. The location is very near a beach and you can almost hear the waves of the windy Atlantic ocean.

* I was in Morocco as a guest of Sahara Experience.

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate