Madagaskarin rytmejä

Välillä reissaajan elämäntapa tekee arjesta haastavaa. Jos haluan matkata maailmalla kerran kuukaudessa, minun on erittäin vaikeaa sitoutua esimerkiksi harrastuksiini täällä kotimaassa.

Joogata voin milloin ja missä vain, mutta tanssitunnit ovat vaatineet minulta kompromisseja. Viimeisten muutaman kuukauden aikana olen sitonut itseni rakkaaseen harrastukseeni, afrikkalaisen tanssiin. Sidoin itseni viikon päästä h-hetkensä näkevään tanssiesitykseen, jonka uskaltaudumme huonon onnen perjantaista (13. päivä) huolimatta tuomaan Kulttuurikeskus Caisan parrasvaloihin.

Dance like no one is watching.13 hyvin erilaista tanssijaa, perjantai 13. päivä ja ensimmäinen esiintymiseni pitkään aikaan. Pienestä jännityksestä huolimatta olen innoissani. Tätä varten jätin pari reissua tekemättä ja tähän olen halunnut käyttää kalllista aikaani.

Edellinen esiintymisesi taisi olla Etnofitneksen riveissä muutama vuosi sitten. Oli afroa, Bollywoodia ja irlantilaista tanssia. Olin myös tuolloin osana kiinalaista viuhkatanssiesitystä (älkää kysykö miksi), indonesialaista bambutanssia ja pyydettiinhän minua osaksi jossakin päin Eurooppaa kiertelevää show-tanssiryhmääkin. Tuo ryhmä ei tuntunut omalta jutulta, siihen olisi kuulunut hieman liian pikkuruiset bikinit.

Jenkeissä vaihto-oppilaana asuessani olin kuvitellut haluavani olla cheerleader. Se oli se elokuvien antama mielikuva koulun suosituista tytöistä, jotka kaikki ovat osana huutosakkia ja deittailevat jalkapalloilijoita. Aika pian tajusin, että cheerleading ei todellakaan ole minua varten ja liityin kouluni tanssijoukkueeseen.

Minnesotalaisen high schoolin kilpaileva tanssijoukkue treenasi verenmaku suussa ja treenejä oli muutaman kuukauden kauden aikana monta kertaa viikossa. Harjoituksissa ei puhuttu pehmeitä, se oli totista hommaa se.

Ensi viikon tanssiesitykseni treenaaminen on kaikkea muuta kuin verenmaku suussa hyppimistä. Afrotunnit ovat täynnä hyvää energiaa ja iloa. Eilenkin palasin parin tunnin afroamisen jälkeen kotiin sellaisissa euforian tiloissa, että sitä oloa olisin voinut levittää muillekin.

Esityksemme teema on Madagaskar ja koko ilta pyörii tuon Afrikan mantereen kupeessa sijaitsevan luontoystävän paratiisisaaren ympärillä. Kirjoittelinkin jonkin aikaa sitten unelmastani suunnata tuolle saarelle. Tuo unelma saa nyt hetken aikaa odotella parempaa hetkeä.

Vaikka en fyysisesti pääse nyt matkaamaan Madagaskarille (vaan Malesiaan), olen jollakin tasolla matkannut sinne jo monta kuukautta, tanssin kautta. Kaiken lisäksi tunnen nyt tanssin kautta Helsingin ainoan madagaskarilaisen ihmisen, opettajani. Viikon päästä, esiintymisemme jälkeen, saan myös makumatkata samaiselle saarelle. Tapahtumassamme on nimittäin tarjolla madagaskarilaista sapuskaa. It’s going to be all about Madagascar!

Lippuja tapahtumaan voi kysellä joko minulta tai suoraan Tiketistä. Lipputulot eivät mene minun taskuuni, ne menevät hyväntekeväisyytenä Madagaskarin naisten ja lasten urheiluharrastuksen tukemiseen.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on kilpailun vuoro! Koska tanssi on pelastanut minulta monta huonoa päivää ja antanut minulle niin paljon hyvää fiilistä, haluan jakaa teillekin osan siitä hyvästä olosta arpomalla kaikkien vastanneiden kesken tanssituntilippuja leppoisaan ja lämminhenkiseen etnisen tanssin/liikunnan keskukseen, Etnofitnekseen.

Jaossa 5 x 3 tuntilippua. Voit siis päästä kolmelle tunnille ilmaiseksi ja voittajia tulee olemaan yhteensä viisi.

Osallistu kilpailuun jättämällä kommentti kommenttikenttään. Kirjoita minulle pieni tervehdys, runo tai ajatus. Jos et muuta keksi, kirjoita vaikka ”Aloha” tai ”Moi”. Jätäthän myös meilisi, etä voin ilmoittaa voittajille 20.2.2015. Tuolloin myös koko kilpailu loppuu. Tsemppiä arvontaan!

Ps. Muutama musatärppi afrikkalaisen musan ystäville: Fatoumata Diawara, Angelique Kidjo, Salif Keita, Cesaria Evora…

*Etnofitness lahjoittaa liput arvontaan.


I have been dancing African dancing for years. It is a perfect way to experience foreign cultures while being home. Have you ever tried it?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate