Kotona Berliinissä

Terkut Berliinistä!

Täällä sitä taas olen ja odotan juuri herkkuaamiasta. Kello on 14:30, mutta minun tekee mieli aloittaa päivä aamiaisella, ei lounaalla tai päivällisellä. Toisaalta, aamiaisen olen jo syönyt aamuyöllä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Vai voiko aamiaista edes kutsua aamiaiseksi, jos ei ollut nukkunut silmällistäkään koko yönä?

Täällä sitä siis taas olen, toisessa kotikaupungissani. On aina yhtä absurdi fiilis aikaisin aamulla, lentokoneunien jälkeen herätäkin toisesta maailmasta. Lento tosiaan meni hujauksessa ja nukuin koko kaksi tuntisen taipaleen.

Kentältä suuntasin silmät ristissä suorinta tietä rakkaaseen paikkaan, kotiin. En ole tehnyt asunnostani Berliinissä suurta numeroa, mutta suuri asiahan se on. Minulla tosiaan on oikea koti täällä, Saksan pääkaupungissa.

Tuohon ratkaisuuni hankkia asunto täältä liityvät muun muassa sanat fiilis, spontaanius ja intuitio. Se oli myös jonkin sortin järkiratkaisu; jos kerran jotain täytyy jossakin omistaa, omistan sen mieluummin täällä. Toiset ottavat lainaa asuntoa varten Suomessa, toiset asuntoa varten Berliinissä.

Kotitalo oli pitkittyneen remontin jälkeen viimein valmis ja yksi kivi on vierähtänyt sydämeltä. Avasin kotini oven hymynaama-avaimenperällä. Tuo avaimenperä saa minut aina hymyilemään. Siellä se oli, koti. Se koti, joka tuntuu oikealta kodilta, toisin kuin väliaikainen Kalllion kämppäni. Oi että, ihana olla täällä. Tämä vain on maailman kaupungeista se kaikkein mieluisin, täällä on helppo ja hyvä olla.

Aurinko paistaa ja lämpöä on +25c. Istun Prenzlauer bergiläisen kahvilan terassilla. Kauempaa kaikaa katusoittajien haitarinsoitto. Kadulla on elämää ja tätä elämänmenoa on rentouttavaa katsella. Nyt hyökkään aamiaisen kimppuun ja illalla festaroimaan sinne Berlin festivaaleille.

Terkuin,

Laura


A home in Berlin

My love for Berlin has made me do some big decisions a few years ago. The biggest decision was getting myself an apartment in Berlin. Yes, I kind of live in two different cities.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate