Kaamostympäys

Kirjoittelen usein hetkessä elämisestä ja pienistä asioista nauttimisen tärkeydestä. Olen kirjoittanut, kuinka onnellisuus lähtee itsestä ja väittänyt, että paikalla ei periaatteessa ole sen suhteen merkitystä. Nyt kuitenkin hieman syön sanojani. Ehkä se johtuu turhautumisesta siihen, että matkoja ei juuri nyt ole tiedossa tai vain ja yksinkertaisesti tästä harmaudesta. Voi apua, mustalaissieluni kärsii tästä paikoillaan olemisesta ja wanderlustinikaan ei saa, mitä haluaa!

Tähän aikaan vuodesta, kun maisema on kuin mustavalkoleffasta, koen erittäin haastavaksi sen positiivisuuden kaivamisen pienistä asioista. En voi välttyä ajattelemasta, että tällä hetkellä olisin mielelläni jossakin ihan muualla. Olisin kovin mielelläni jossakin, missä turkoosi meri liplattaa valkoista hiekkaa vasten ja palmut huojuvat lempeässä tuulessa. Haluaisin makoilla riippumatossa ja katsella kirkkaita kukkia, lintuja ja perhosia. Haluaisin ihastella auringonlaskun väriloistoa ja tuntea hiekan jalkojeni alla. Kai sitä saa haluta? Haaveilla ainakin saa.

En aio väittää, ettenkö olisi joulun muutaman päivän loman aikana, Jyväskylän seudulla lomaillessani, haikaillut jonnekin ihan muualle. Niin ihanaa kuin oman perheen kanssa ajan viettäminen kotiseudulla parhaimmillaan onkin, ensi joulun haluan viettää rakkaan perheeni kanssa jossakin, jossa on joko varmasti lunta tai vielä parempi, varmasti aurinkoa ja värejä. Äiti, iskä ja sisko mukaan ja menoks!

Nyt syön siis sanani siitä, etteikö paikalla olisi edes hetkelliseen onnellisuuden tunteeseen vaikutusta. Sillä todellakin on! Ikuista onnea uusi maisema ei takaa, mutta voisin väittää, että kyllä aurinkoisessa maassa on varmasti helpompi hymyillä!

Tänään siis tämmöinen päivä. Huomenna aion taas uudestaan aktivoitua hieman pimentoon jääneen harrastukseni kanssa ja suuntaan joogaamaan.

Vuoden vaihteessa on luvassa lisää hyvää oloa ja aion voittaa tämän kaamostympäyksen hyvällä ruoalla, kirjoilla, harrastuksilla, ystävien seuralla ja unelmoinnilla! Matkojen välissä aion siis hieman kirjoitella myös toisenlaisista jutuista, jotka antavat aihetta ihmettelylle ja fiilistelylle.

Kyllä niitä matkojakin on tietysti tulossa, mutta minne ja milloin, se on juuri nyt hieman epäselvää. Noh, onneksi on vielä hirmuinen liuta vanhojakin reissujuttuja jakamatta!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate