Johan & Nyström – pako Berliiniin Helsigissä

Omassa kotikaupungissakin on niitä paikkoja, joihin on jo pitkään pitänyt mennä, mutta joihin ei koskaan ole silti astunut sisään. Tänään, tuulisena marraskuun viimeisenä päivänä, joka kaiken lisäksi sattuu olemaan maanantai, jalkani kuljettivat minut tahdostani riippumatta erääseen sellaiseen paikkaan. Paikkaan, jonne olen jo kauan halunnut tulla, mutta en jostakin syystä ole koskaan ennen päätynyt. Tämä paikka on Johan&Nyström -kahvila.

Tänä päivänä koin ensimmäisen kertani Johan&Nyström -kahvilan kanssa. Aamun meno toi minut tänään tänne Katajanokan suunnalle. Oliko se sitten nälkä, luppoaika vai kova tuuli, mikä sai minut tepastelemaan tämän meren rannalla sijaitsevan kahvilan ovesta sisään. Täällä silti olen ja tänne tulen varmasti vielä palaamaan.

image

Tämä paikka on ihana sanan kaikissa merkityksissä. Sisustus vie minut Berliiniin, löysin Helsingistä taas uuden Berliiniä muistuttavan paikan. Mikä ihme siinä on, että vertaan kaikkea aina Berliiniin, mutta niin se vain on. Berliini on minulle kuin se ensirakkaus, johon kaikkia sen jälkeen tulevia verrataan.

Lattialla on etnisiä mattoja, huonekalut ovat vanhoja, tunnelma on rauhallinen ja mukava. Tämä on kuin olohuone. Tiiliseinät miellyttävät silmääni aina. Tästä paikasta voi löytää oman kotoisan kolonsa. Itse löysin omani yläkerran kirjoituspöydän luota.

Tiskin takana minulle kauniilla kuviolla varustetun kahvin valmisti kampaajan työni kautta tuttu ihminen. Kahvi maistuu huomattavasti paremmalta kuin tänä aamuna kotona keittämäni ja kiireessä take away -kupista hörppimäni Juhla Mokka.

Tämä on loistava tapa aloittaa tämä viikko, jonka tiedän olevan haasteellinen. Eiköhän se ole niin, että elämässä voi vaikuttaa tiettyihin asioihin ja niihin toisiin ei voi. Tuulisestakin marraskuun maanantaista voi tehdä juuri niin hyvän kuin se mahdollisesti näissä olosuhteissa voisi olla. Aion ottaa tästä nyt kaiken irti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate