Istanbulin kaunein rakennus

Opaskirjat tietävät minua paremmin paikkojen historiasta ja faktoista, itse osaan kertoa teille parhaiten fiiliksistä. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen, joka tuskin on ainoa laatuaan.

Haluan esitellä teille erään Istanbulin tyypillisimmistä nähtävyyksistä. Nähtävyyden, joka on oikeasti pakko nähdä tuossa miljoonakaupungissa vieraillessa ja joka kantaa ylvästä nimeä, Sultanahmet (sulttaani Ahmetin moskeija).

Sultanahmet IstanbulBlue mosque istanbul_MG_7707IMG_7714Tuo sinisenäkin moskeijana (Blue Mosque) tunnettu Istanbulin maamerkki on kaunis. Se on niin kaunis, että voisin ihailla sen yksityiskohtia kerta toisensa jälkeen. Miten joku ihmisen rakentama paikka voikin olla niin kaunis?

Tämä upea moskeija on rakennettu vuosina 1609-1616 ja edelleenkin moskeijan minareeteista kaikaa rukouskutsu tasaisin väliajoin. Vaikka kirkot, moskeijat tai museot eivät olisi reissulistasi kärkipäässä, tämä kaunokainen on näkemisen, kokemisen ja tuntemisen arvoinen ihan jokaiselle.

_MG_7733_MG_7727

Usually I am not so into the main attractions, but Sultanahmet (the Blue Mosque) is a must visit for all people visiting Istanbul. It is a very beautiful building with so many amazing details.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate