Kuusi inspiroivaa blogia sadepäivän iloksi

Ulkona sataa, taas. Jos kylmästä ja koleasta kelistä pitäisi jotain hyvää repäistä, olkoon se tilaisuus vain olla. Se on myös tilaisuus lukea kirjaa, katsoa elokuvia, syödä jäätelöä tai vaikka selailla kiinnostavia blogeja.

Parhaimmillaan blogi herättää tunteita. Se inspiroi tekemään ja ajattelemaan, jopa muuttamaan omaa tapaa olla ja elää. Hyvä kirjoittaja saa haluamaan lisää, lisää ja ehkä vieläkin vähän lisää.

Myönnän, olen huono blogien lukija. Syyksi pistän liian aktiivisen elämän ja sen aktiivisen elon taltioinnin omaan blogiini. Silloin kun kuitenkin päädyn selailemaan jonkun toisen bloggajan sielunmaisemaa, hakeudun yleensä minussa tunteita herättävien blogien pariin. En halua tiukkoja faktoja tai matkaoppaita, haluan tunnetta, sielua, haavoittuvuutta ja iloakin. Haluan blogikirjoitusten koskettavan jollakin tasolla.

Nyt haluan jakaa vinkkini teillekin, ehkä tekin haluatte löytää uuttakin luettavaa? Onko muuten teillä suosikkiblogeja? Kertokaa minulle! Kiitos kaunis!

Tässä kuusi vinkkiäni blogien viidakosta sadepäivänä

Aamukahvilla

aamu

Henriikka kirjoittaa letkeästi, mutta tunteikkaasti. Jutuissa on huumoria, mutta myös kaipaamaani syvyyttä. Blogi on monipuolinen ja inspiroiva muodin, elämän ja matkailunkin saralla. Sitä paitsi Henriikka on loistavaa seikkailuseuraa; sen tulin todenneeksi viime syksyisellä Turkin purjehdusreissulla. (kuva: Aamukahvilla)

Kaukokaipuu

kauko

Nella on ulkoilmaihminen henkeen ja vereen. Hän osaa pukea sanoiksi kauniita kokemuksia ja ikimuistoisia hetkiä, tuoden niihin aina oman koskettavan tarinankerrontansa. Upeita kuvia, kauniita tunnelmia ja jollakin tavoin rauhoittavia mielenmaisemia blogimaailman kautta tulleen ystäväni kirjoittamana. (kuva: Kaukokaipuu)

Roosa Murto

Roosa on seikkailijatar isolla S:llä. Boheemi reppureissaaja matkustaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, itseäni kiinnostavalla tavalla. Välillä liftataan Etelä-Amerikassa ja välillä herkutellaan Helsingissä. Sama valitsemiani blogeja yhdistävä sielukkuus on Roosankin blogissa kauniisti läsnä, haavemaailman kaltaisena kerrontana. (Huom! Tämä blogi on tällä hetkellä jonkin sortin tauolla, mutta eiköhän sekin herää taas talviuniltaan. Halusin mainita blogin silti.)

Deep red blues

deep

Kean Amerikan matkailuun keskittyvä blogi on syvällinen. Kea kertoo matkoistaan upeiden kuvien saattelemana, melankolisen kauniilla tavalla. Kauniita maisemia vuoristosta merenrantoihin ja kauniita hetkiä teltoissa vietetyistä öistä melontareissuihin. (kuva: Deep red blues)

Hidasta elämää

Hidasta elämää ei ole niinkään blogi, se on sivusto. Se on kokoelma usean eri kirjoittajan hyvään elämään keskittyviä juttuja, jotka osuvat ja uppoavat kaikessa raastavuudessaan ja toisaalta kauneudessaan.

Bridges and Balloons

bridges

Tämä englanninkielinen blogi edustaa minulle kauneutta monella tasolla. Steve ja Victoria matkustavat yhdessä, etsien ja arvostaen samankaltaisia elämyksiä ja hetkiä kuin minä. Heidän elämäänsä kuuluu vahvasti tietty syvyys ja jopa sana spiritual. Joogamaailmaa ja syvällisiä ajatuksia, kauniiden kuvien ja tarinoiden kautta kerrottuina. (kuva: Bridges and Balloons)

 

4 Comments

    • Urbaanilaura Reply

      Ole hyvä! Ja ihana kuulla, että blogikemia toimii siis molempiin suuntiin <3.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate