Ihana aamu Kivinokan rannalla

 Elokuinen aamu. Asuntoauto, mobiilikotimme, on parkkeerattu tänään Itä-Helsinkiin. Ikkunoista näkyy meri ja auringon säteiden tuoma valo tulvii kaikista raoista sisälle autoon.

Aurinko paistaa lämpimämmin kuin aikoihin ja linnut laulavat. Valkoposkihanhet temmeltävät pihalla ja tunnelma on kesäinen, pitkästä aikaa. Tätä olen kaivannut.

Hidas aamu, ihana aamu. Ei, en ole lomalla, mutta työt alkavat vasta iltapäivällä. Tästä aamusta otan kaiken irti. Aion jopa hieman grillata tätä kesättömän kesän aikaansaamaa pakastebroileria muistuttavaa ihoani. En ole koskaan ollut kesällä näin väritön!

Kivinokka

Paikka on Kivinokka. Tämä pieni pala paratiisia sijaitsee aivan Helsingin kupeessa, mutta on jotenkin niin erillinen osa kaikesta. Tunnelma täällä on omanlaisensa. Kaupunki melusaasteineen näkyy meren toisella puolen, mutta täällä vallitsee rauha.

Istun Maijan kahvilan, Kahvinokan, pihalla. Seuraani on liittynyt kymmenen ruokaani himoitsevaa kärpästä. Tilasin vegaanisen munkkirinkelin, joka maistuu taivaalliselta. Sitä ennen vetäisin voileivän ja kurkun kostukkeena hörpin kahvia.

Kivinokka

Tiskillä kaadoin häkeltyneenä maitotölkin ja sain aikaan sotkun. ”Ei haittaa, kaatuu niitä laivojakin”, tokaisi sympaattinen Maija.

Vuohet jauhavat loppumattomasti heinää aitauksessaan ja viereisen aitauksen linnut ihmettelevät elämää. Orava liittyi ny vuohien seuraksi. Pienempi vuohi innostui ruokailun lomassa harjoittelemaan puskemista.

Laituri on rikki, sen on vallannut kaksi rennosti ottavaa merilokkia. Sorsat pulikoivat meressä. Niiden seuraan liittyi juuri västäräkki. Missäköhän täällä metsässä asustelevat metsäkauriit (vai valkohäntäpeurat) ovat tänään? Niihin olen joskus törmännyt myös. Tuttavuuttakin yritin varovasti tehdä, mutta huonolla menestyksellä.

Täällä on hyvä olla, tämä on suosikkipaikkani Helsingissä – ainakin yksi niistä. Voisin jopa kuvitella asuvani tuollaisessa söpössä kesämajassa. Ehkä vielä joku päivä, nämä unelmat eivät kesken lopu.

Tänne tulen usein, täällä viihdyn. Tänä kesänä vietin täällä enemmän aikaa kuin koskaan ennen. Kuvitella, että pääsiäisenä istuin täällä paljussa sen espanjalaisen ja kivinokkalaisten kanssa ja mietimme tuolloin asuntoauton hankkimista. Nyt istun täällä taas ja heräsin tänään täältä, asuntoautostamme.

Mikä on sinun piilopaikkasi arjen keskellä? Mihin pakenet hälinää ja kiirettä?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate