Hyvää oloa joogasta: Testissä Pranama

Haluan, että tähän vuoteen elämässäni kuuluu oleellisena osana jooga ja sen tuoma hyvä olo, ehkä jopa pieni levollisuuskin. Tavoitteeni ei missään nimessä ole kuolettaa sisälläni jylläävää, ihanaa levottomuutta, joka potkii minua eteenpäin. Tavoitteeni on kuitenkin oppia nauttimaan entistäkin enemmän tästä hetkestä ja matkahaaveilujen tasapainona nauttia muidenkin asioiden kautta saadusta hyvästä olosta.

Unelmoin taas uudesta joogaretriitistä jossakin eksoottisessa maassa, mutta Helsingissä ollessani olen testaillut paria eri joogakoulua ja yrittänyt löytää sen oikean opettajan ja sen oikean joogakoulun. Miksei niitä oikeita voisi olla vaikka useampikin? Tässä asiassa se ainakin toimii samallakin hetkellä.

Joogakoulu Shantin ihana Kylli sai minulle tiistaina mahtavan olon naisellisella ja hauskallakin hathajoogallaan. Pranama on ollut helposti lähestyttävä paikka, jonne mennä silloin, kun minulle sopii ja ilman sitoumuksia. Muita paikkoja en ole ainakaan vielä kerennyt testailla.

Maksu Pranamaan on muuten omantunnon mukaan
, joten tunnille meneminen on ollut pienempi kynnys. Välillä maksan enemmän, välillä vähemmän – oman tilanteen mukaan. Tämä periaate on muuten käytössä muun muassa eräässä berliiniläisessä viinibaarissa. Itse haluan kunnioittaa tällaista vapautta ja luottamusta, mutta mitenköhän tuollainen viinibaari toimisi täällä Suomessa? Hieman ehkä epäilyttää.

Joogaan liittyen haluan vielä hehkuttaa eilisiä joogabileitä Pranamassa! Kyllä, lauantai-ilta ja 80 joogia samassa paikassa harjoittelemassa. Dj soittamassa levyjä ja jopa live-musiikkiakin saimme naisen ja kitaran muodossa. 2,5 tuntia aktiivista hyvää oloa, joka tietysti jatkuu harjoituksen jälkeenkin pitkään. Talvi, kaamos ja kaukokaipuu unohtuvat ainakin hetkeksi. Tällainen tapa joogata tuntuu itselleni luontaiselta. Moderni tapa joogata sopii minulle. Joogan ei omassa elämässäni tarvitse olla elämää hallitseva tai rajoittava tekijä. Enemmänkin päinvastoin. Se antaa elämälle uuden ulottuvuuden.


♥  Kiinnostaako jooga? Lue myös muut juttuni aiheesta!  ♥

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate