Hiljentyminen vuoteen 2016

image

Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Vuosi 2016 on nurkan takana, samoin ovat uudet seikkailut. Vuodesta 2016 voin paljastaa sen verran, että jo tammikuussa suuntaan suosikkikaupunkiini eli Berliiniin. Tammikuussa tutkin myös Suomea ja olen mukana jo kolmatta kertaa Matkamessujen yhteydessä järjestettävässä bloggaajatapahtumassa, NBE:ssa.

Huomenna pakkaan kimpsuni ja kampsuni (no joo, voiko lähinnä makuupussia ja joogamattoa kutsua sellaisiksi?) ja suuntaan pieneen piilopaikkaan. Viime vuonna aloitettu perinne vuodenvaihteen retriitistä saa jatko-osan.

Samaan aikaan kun muut juhlivat, minä hiljennyn ja pysähdyn. Olen hiljaisuusretriitissä/hyvinvointiretriitissä  yhden vuorokauden minulle käytännössä tuntemattomien ihmisten kanssa.

Yksi näistä ihmisistä osui tielleni, kun olin mietiskellyt pientä hyvän olon retriittiä vuoden vaihteeseen. Illallispöydässä poikaystäväni tulevien kämppisten (hän muuttaa huvilaan!) kanssa sanoimme tämän ihmisen kanssa käytännössä samaan ääneen taikasanat vuoden takaisesta vuodenvaihteesta (jonka olimme tahoillamme viettäneet joogaten ja meditoiden), että: ”Se oli paras vuodenvaihde ikinä!”.

Siitä se ajatus sitten lähti ja niin minä vetäydyn huomenna hiljentymään hetkeksi ja vastaanotan vuoden 2016 ihanalla tavalla hihhuloiden, erittäin askeettisissa oloissa. Välillä kaikkien seikkailuideni välissä pitää osata vain olla tässä ja nyt, nauttia käsillä olevasta hetkestä ja unohtaa menneet sekä tulevat seikkailut.

Kiitos tästä vuodesta, kaikkea hyvää tulevaan! Ei muuta kuin Om ja Namaste.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate