Hiljaisessa huvilassa

You don’t always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go, and see what happens.

Kerroin vetäytyväni hetkeksi jo lähes perinteisesti pieneen retriittiin ja sen tein. Voin kertoa, että levoton sieluni kiittää.

Kerrankin olin jossakin, mistä en edes hetkellisesti olisi halunnut pois. Olin jossakin, missä en haikaillut menneitä ja suunnitellut tulevia. Kerrankin osasin vain olla – täysin levollisesti ja kaikessa yksinkertaisuudessaan. Olin todella läsnä, juuri siinä hetkessä.

Vain yhden kerran tapaamani upea ihminen järjesti meidän kahdeksan hengen porukalle tämän pienimuotoisen retriitin täällä Helsingissä. Ohjelmassa oli joogaa, meditaatiota, leikkimielisiä ennustuksia, inspiroivia lauseita paperilla, kookosvedellä kippistelyä ja hilljaisuutta. Kyllä, olimme hiljaisuudessa ja ajatukset vaihtuivat paperille kirjoitettuina, jos sille edes oli tarvetta.

Hiljaisuutta kesti illasta aamupäivään. Kun päätimme seuraavana päivänä hiljaisuuden, olo oli uskomattoman rauhallinen. Olisin voinut jatkaa hiljaisuutta vielä pidempäänkin, se oli todella rauhoittavaa. Tiedätte kyllä, maailma on täynnä ärsykkeitä ja tekemistä. On vaikeaa vain olla, vaikka välillä se olisi juuri, mitä tarvitsemme.

Retriittimme paikka oli poikaystäväni (jota rupean tästä eteenpäin kutsumaan vaikka E:ksi) koti. Koti, jonne hän juuri muutti, vuoden vaihtuessa. Tuo koti tuntuu jo nyt minullekin kuin kodilta. Kenties joku päivä asun siellä itsekin, ehkä.

image

Kyseessä on jälleen puutalo, mutta ei aivan mikä tahansa puutalo. Tämä puutalo on oikea huvila! Sellainen unelmien tornillinen pitsihuvila, jollaisessa ei koskaan voisi uskoa asuvansa, mutta jollaista aina katsoo ihaillen. Siellä on kaksi takkaa ja upea parveke. Se huvila on kerrassaan upea. Sellaisessa vaihdoin vuoden toiseen ja sellaisessa vietän tämänkin yön. Olo on tästä aika onnekas.

Kuka olisi arvannut, että aiemmin yksin seikkaillut Helsingin kalliolainen on yhden vuoden aikana muuttunut karavaanariksi, tyttöystäväksi, yhdessä seikkailijaksi ja huvilassa (sekä puutalossa) asuvaksi? Elämä tosiaan yllättää, mutta nämä muutokset ovat hyviä. En kaipaa Kallioon ja yksin saan edes välillä edelleenkin seikkailla. Berliinin kotiinkin pääsen aivan pian. Ihminen voi siis tosiaan käytännössä asua monessa paikassa yhtä aikaa.

Ei muuta kuin hyvää alkanutta vuotta 2016 sulle ja sulle ja sulle, kaikille teille! Tästä on hyvä jatkaa, hetkellisessä levollisuuden tilassa. Pöytä on putsattu ja tilaa uudelle on tehty.


Happy New Year 2016 to all of you. I spent the change of the year in silence. I attended a little silence retreat with seven other people at a house, which will be a part of my life from now on. This amazing manner house by the sea is now my boyfriend’s new home. I am also looking forward to spending time at this beautiful place full of peace.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate