Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Mikä on paras paikka ihailla laskevaa aurinkoa Helsingissä? Vaikka etsinkin vielä kaikkein upeinta auringonlaskupaikkaa Helsingistä, paljastan teille muutaman suosikkipaikkani.

Rakastan auringonlaskuja. Reissuissa ollessani päivän rauhoittavin hetki on usein iltakävely rannalla. Hiekkaa varpaiden alla, aurinko laskee ulapalle ja taivas värjäytyy kaikilla väripaletin pastelliväreillä. Suomessa suoraan ulapalle laskevaa aurinkoa näkee harvemmin ja edessä on usein olemaan joko metsä, rakennus tai vähintäänkin jonkin sortin kukkula.

Helle on hellinyt Suomea, mutta tänään ei aurinko paista. Se ei paista huomenna, eikä ylihuomennakaan. Ylihuomenna aurinko tosin paistaa minulle, koska olen tuolloin Marokon auringon alla. Tämän auringottomuuden vuoksi on kuitenkin hyvä hetki fiilistellä auringonlaskuja ja paljastaa teille muutamia tunnelmallisia auringonlaskupaikkoja kotikaupungissani, Helsingissä.

helsinki auringonlasku

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Lauttasaari: Etsi mukava paikka vaikka rannan kalliolta, levitä viltti ja istu nauttimaan merelle laskevasta auringosta. Hetken hienouden voi maksimoida ottamalla kylmän juoman käteen, laittamalla suolaista suuhun, musiikki soimaan ja vaikka se oma kulta kainaloon. Ihanuutta.

Kuusiluoto: Lammassaaren vieressä sijaitseva Kuusiluoto on yksi suosikeistani. Ilta-aurinko laskee Arabian talojen taakse ja kallioilla on kiva köllötellä. Laiturilla on erityisen kiva paikka ihastella ja ihmetellä, myös pieni grillipaikka löytyy.

Suvilahti/Kalasatama: Urbaanimpi paikka auringonlaskun tarkkailuun. Potentiaalisia paikkoja löytyy täältä vaikka kuinka paljon ja aurinko laskee tehdasmaisen miljöön ja Kallion talojen taakse. Erittäin valokuvauksellinen ympäristö!

Hietaniemen ranta: Hietsussa ollessaan voi auringon laskiessa pienellä mielikuvituksen käytöllä melkein kuvitella tallustelevansa vaikka jollakin Thaimaan tai Sri Lankan rannoista. Kengät käteen ja paljaat jalat hiekkaan ja elämä muuttuu aika kivaksi! Aurinko ei täälläkään laske suoraan taivaanrantaan, mutta edes lähelle sitä.

Lapinlahden sairaala-alueen kalliot: Näiltä kallioilta näkee auringonlaskun hyvin. Tunnnelmaa häiritsee vähän Länsiväylän kohina, mutta kuulokkeet korvilla tämä on aika kiva paikka taivaan värinäytelmän tarkkailuun. Itse päädyin erään kerran paikalle, kun rakastavaiset linnut loivat melkoisen elokuvakohtausmaista tunnelmaa uiskentelemalla vastakkain, auringon laskiessa niiden takana. Olin tuolloin ensitreffeillä. Tästä romanttisesta hetkestä huolimatta nämä treffit eivät olleet sen niin sanotun elämäni Tarzanin kanssa. Se olisikin saattanut jo olla hieman liian imelää. Uuden ystävän sain silti elämääni.

Puu-Vallilan kalliot: Mukava paikka Puu-Vallilan kattojen yllä. Ei paras paikka itse auringonlaskulle, koska aurinko piiloutuu talojen taakse, mutta muuten kiva paikka olla ja fiilistellä.

Hakaniemen ranta: Etenkin Siltasaaren pääty on loistava paikka nauttia illan rauhasta. Päädyssä on kivat kalliot ja laiturillakin on mukava istuskella. Leppoisa paikka lähellä keskustaa, jossa pääsee lähelle vettä nautiskelemaan olostaan.

Vartiosaari: Itä-Helsingin Vartiosaari on paitsi loistava retkikohde, myös upea paikka ihailla auringonnousua ja auringonlaskua. Hakeudu korkeimmalle kukkulalle ja nauti rauhasta. (Lisää Vartiosaaresta voit lukea täältä.)

Suomenlinna: Suomenlinnan kallioilta näkee etenkin tiettyyn aikaan alkukeväällä uskomattoman upeasti, kuinka aurinko laskee suoraan mereen. Suomenlinna on ympäri vuoden loistava paikka auringonlaskun ihailuun. (Suomenlinnan auringonlaskuihin tutustuin tämän jutun kirjoittamisen jälkeen ja kirjoitin aiheesta jutun.)

Missä sinä olet ihmetellyt auringolaskua kotimaassamme? Mikä on mielestäsi Helsingin paras paikka ihastella laskevaa aurinkoa? Kerro minulle löytösi, haluan löytää kaupungin absoluuttisesti parhaan auringonlaskupaikan.


Lukuvinkki: Kaikki vinkkini Helsinkiin

1 Comment

  1. Pingback: Suomenlinna: Helsingin paras auringonlaskupaikka — Urbaani viidakkoseikkailijatar

Jätä jälki, ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate