Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Mikä on paras paikka ihailla laskevaa aurinkoa Helsingissä? Vaikka etsinkin vielä kaikkein upeinta auringonlaskupaikkaa Helsingistä, paljastan teille muutaman suosikkipaikkani.

helsinki auringonlasku

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Lauttasaaren rannat

Etsi mukava paikka vaikka rannan kalliolta, levitä viltti ja istu nauttimaan merelle laskevasta auringosta. Hetken hienouden voi maksimoida ottamalla kylmän juoman käteen, laittamalla suolaista suuhun, musiikki soimaan ja vaikka se oma kulta kainaloon.

Kuusiluoto

Lammassaaren vieressä sijaitseva Kuusiluoto on yksi suosikeistani. Ilta-aurinko laskee Arabian talojen taakse ja kallioilla on kiva köllötellä. Laiturilla on erityisen kiva paikka ihastella ja ihmetellä, myös pieni grillipaikka löytyy, joskus kesäisin jopa lammas saattaa liittyä seuraksi.

Helsingin auringonlasku.

Suvilahti/Kalasatama

Urbaanimpi paikka auringonlaskun tarkkailuun. Potentiaalisia paikkoja löytyy täältä vaikka kuinka paljon ja aurinko laskee tehdasmaisen miljöön ja Kallion talojen taakse. Erittäin valokuvauksellinen, rosoinen ympäristö. Muista myös saunominen Sompasaunassa, siitä lisää täällä.

Hietaniemen ranta

Hietsussa ollessaan voi auringonlaskun aikaan pienellä mielikuvituksen käytöllä melkein kuvitella tallustelevansa vaikka jollakin Thaimaan tai Sri Lankan rannoista. Kengät käteen ja paljaat jalat hiekkaan ja elämä muuttuu aika kivaksi. Aurinko ei täälläkään laske esteettömästi suoraan taivaanrantaan, mutta edes lähelle sitä.

Lapinlahden sairaala-alueen kalliot

Näiltä kallioilta näkee auringonlaskun hyvin. Tunnnelmaa häiritsee vähän Länsiväylän kohina, mutta kuulokkeet korvilla tämä on aika kiva paikka taivaan värinäytelmän tarkkailuun.

Puu-Vallilan kalliot

Mukava paikka Puu-Vallilan herttaisten talojen kattojen yllä. Aurinko piiloutuu jo aika ajoissa talojen taakse, mutta muuten kiva paikka olla ja fiilistellä auringonlaskun värjäämää taivasta.

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat.

Hakaniemen ranta

Etenkin Siltasaaren pääty on loistava paikka nauttia illan rauhasta. Päädyssä on kivat kalliot ja laiturillakin on mukava istuskella. Leppoisa paikka lähellä keskustaa, jossa pääsee lähelle vettä nautiskelemaan olostaan.

Vartiosaari

Itä-Helsingin Vartiosaari on paitsi loistava retkikohde, myös upea paikka ihailla auringonnousua ja auringonlaskua. Hakeudu korkeimmalle kukkulalle ja nauti rauhasta. (Lisää Vartiosaaresta voit lukea täältä.) Paras tapa päästä Vartiosaareen on meloen, vaikka vuokraamalla kajakki.Helsingin auringonlasku.

Suomenlinna

Suomenlinnan kallioilta näkee etenkin tiettyyn aikaan alkukeväällä uskomattoman upeasti, kuinka aurinko laskee suoraan mereen. Suomenlinna on ympäri vuoden loistava paikka auringonlaskun ihailuun. Suomenlinnan auringonlaskuihin tutustuin tämän jutun kirjoittamisen jälkeen ja kirjoitin aiheesta  erillisen jutun.

Missä sinä olet ihmetellyt auringolaskua kotimaassamme? Mikä on mielestäsi Helsingin paras paikka ihastella laskevaa aurinkoa? Kerro minulle kommenteissa löytösi, haluan löytää kaupungin absoluuttisesti parhaan auringonlaskupaikan ja vinkata siitä muillekin.


♥ Haluatko lisää inspiraatiota Helsinkiin, suuntaa tänne: Kaikki vinkkini Helsinkiin

1 Comment

  1. Pingback: Suomenlinna: Helsingin paras auringonlaskupaikka — Urbaani viidakkoseikkailijatar

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate