Cafe Panikin lounas Helsingissä, Berliinin kartan alla

Työpäiväni ovat usein katkonaisia ja päivän keskellä saattaa joskus olla pitkäkin tauko, mikä voi olla tilaisuus vaikka pitkälle lounaalle tai blogin parissa hääräilyyn.

Olen metsästänyt Helsingistä mukavia lounaspaikkoja. Joskus hakeudun paikkoihin ilman saatavilla olevaa wifi-yhteyttä, mutta usein sellaiselle on tarvetta. Rustailen juttuja myös työpaikkani takatilassa, mutta valmius juosta vastaamaan puhelimeen tai tarve pestä pyykkejä pitää mieleni koko ajan puoliksi kiinni kampaajan arjessa.

Blogihommien teko ja lounaan nauttiminen Berliinin kartan alla taitaa olla yksi ideaaleimmista tilanteista, joihin Helsingissä saattaisin päätyä. Tämän päivän pitkä lounastauko toi minut itselleni uuteen paikkaan, joka osoittautui varsinaiseksi löydöksi. Löysin tieni melkein Berliiniin asti.

Punavuoren Cafe Panik edustaa modernia saksalaisuutta parhaimmillaan. Tunnelma on kuin Berliinissä konsanaan ja kyllä, takaseinällä on valtava Berliinin kartta. Tiskin takana hääräilevät ihmiset puhuvat keskenään saksaa, mutta palvelevat asiakkaita kotoisassa olohuoneessa suomeksi.

Vetäisin juuri keittolounaan yhdeksän euron hintaan ja napostelen keiton lisäksi nyt jo kolmatta palaa tuoretta leipää, nam. Seuraavaksi suuntaan saksalaisen kahvin kimppuun.

Kyllä, uusi pala Berliiniä Helsingissä löytyi lähempää kuin arvasinkaan. Kannatti avata tämänkin paikan ovi. Lämmin ja leppoisa tunnelma on käsin kosketeltavissa. Tänne palaan, aivan varmasti.

Osoite: Cafe Panik, Pursimiehenkatu 7, 00150 Helsinki

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate