Hüttenpalast on Berliinin kiinnostavin majapaikka

_MG_9887

Karavaanari ja Berliini-fani tässä moi. Mikä voisi olla paras mahdollinen majapaikka kaltaiselleni matkaajalle Berliinin reissulla? No tietysti majoittuminen asuntovaunussa. Itse olen onnekas ja saan viettää Suomessa aikaa asuntoautossa aivan yllin kyllin, mutta en silti sanoisi ei tilaisuudelle yöpyä sellaisessa Berliinissä ollessani.

Berliinin rosoisessa Neuköllnissä sijaitsee kiinnostava majapaikka, Hüttenpalast. Majapaikka on täydellinen vaihtoehto tyypillisiin hotellihuoneisiin kyllästyneille tai vaihtelua hakeville matkaajille. Suureen tilaan on tuotu monenlaisia mobiilikoteja, jotka tosin tässä tapauksessa pysyvät paikallaan. Haluat sitten yöpyä retro-vaunussa tai modernimmassa kärryssä, vaihtoehtoja riittää.

_MG_9925

_MG_9885

_MG_9902

_MG_9889

Yhteensä mobiilikotihuoneita on kymmenisen ja yhteen tilaan majoittuu vaikka kokonainen hääporukka. Kyllä, Hüttenpalastissa on jäjestetty myös erilaisia juhlia aina häihin asti. Suuremman porukan ollessa kyseessä, koko tila on varattava omaan käyttöön – aivan ymmärrettävästi. Mites olisi, vaikka polttariporukan majapaikka tällaisessa miljöössä ja vielä Berliinissä? Tilaan saa viedä omat ruoat ja juomatkin.

Kahden majoitukselle varatun ja karavaaneilla sekä pienillä mökeillä täytetyn tilan lisäksi Hüttenpalastiin kuuluu sisäpiha. Vehreä puutarha keskellä tehdasmaisia tiiliseiniä on varmasti etenkin kesällä täydellinen paikka aamiaiselle. Kuvitelkaa, jos majoittuvassa porukassa sattuisi olemaan vaikka joku muusikko? Elävää musiikkia sisäpihapuutarhassa Berliinissä, kyllä kelpaisi.

_MG_9914

_MG_9927

_MG_9920

_MG_9916

_MG_9892

_MG_9896

_MG_9899

_MG_9945

Hüttenpalastin huoneiden hinnat vaihtelevat, mutta edullisin vaihtoehto on noin 70 euroa. Isommille porukoille hinnat ovat varmasti neuvoteltavissa. Vaikka en itse kokonaista yötä paikassa tällä kertaa viettänytkään ja vaikka vierailin keskellä talvea, voin antaa suositukseni tälle paikalle, jonka sijaintikin on kaltaisilleni vaihtoehtoisemmille matkaajille aivan loistava. Ainakin kaikki isommalla porukalla Berliiniin suuntaavat hippipakuista ja asuntoautoista tykkäävät painakaahan mieleenne sana Hüttenpalast!

_MG_9944

_MG_9884

_MG_9883

_MG_9879

_MG_9875

Osoite: Hobrechtstrasse 65/66, 12047 Berlin – Neukölln

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate