Berliini, täältä tulen taas

Huomenna se on taas menoa. Menojalkaani alkoi vipattaa ja ikävä toiseen kotikaupunkiini, samalla suosikkikaupunkiini, kasvoi sydäntä raastavan suureksi. Sellaiseen on vain ja ainoastaan yksi lääke, silloin on vain mentävä.

Berliini, olen tulossa luoksesi. Kerta taitaa olla ehkä numero 20 tai muuta. En edes tiedä, eikä sillä ole väliä. Tuttu paikka tuo kaupunki on, mutta en koskaan kyllästy siihen. Joka kerta ihastun Berliiniin uudelleen. Joka kerta se on muuttunut, joka kerta löydän sieltä jotakin uutta. Samaan aikaan joka kerta oleilu tuossa kaupungissa tuntuu niin rennolta ja leppoisalta, olenhan kotona.

Monelta teistäkin on tainnut mennä ohi fakta, että minulla on koti Berliinissä. En ole asiaa sen kummemmin korostanut, se ei ole oleellista. Silti, on huikea tunne avata oman kodin ovi hassulla hymynaama-avaimella, paiskata laukku lattialle ja nähdä eteisessä ikiomat sisutusmatkalaukut ja keittiön mustat kaapit sekä 50-luvun ruokapöytä.

Berliini

Berliini

Berliini

Kotona on myös karttapallo ja kirpputorilta ostetut puiset tikkaat. Tikkaat toimivat kirjahyllynä ja hyllyllä koreilee muun muassa muutama Berliini-opas. Oi että, koti.

Ai mitä aion tehdä Berliinissä? No sitä samaa kuin aina. Suurempia suunnitelmia ei ole, mutta aion nautiskella. Aion herkutella, viinitellä, kahvitella, pyöräillä ja chillailla. Yhden päivän aion viettää balilaiseen tyyliin sisustetussa spa:ssa rentoutuen. Toisena päivänä käyn tsekkaamassa urbaanimman uima-altaan dj-setteineen.

Berliini

Berliini

Berliini

Sunnuntai ja Mauerparkin kirpputori kuuluvat rutiineihini Berliinissä. Samoin kuuluu eräs elävän musiikin baari. Tuo baari saa pysyä toistaiseksi salassa, pahoittelut. Saatan kertoa siitä kysyvälle, jos sille päälle satun.

Jee, jee ja jee. Ei kai tässä muuta voi olla kuin fiiliksissään. Ihana, ihanampi Berliini – täältä minä tulen taas!


I am off to Berlin tomorrow, probably for the 20th time. I lost count a long time ago already, but it doesn’t matter. My favorite city started calling my name so I had to listen to the call. By the way, did you know I have a second home there? Yes, that is no lie – I kind of also live there. I am officially going home.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate