Moi, tutustutaanko vähän?

Moikka!

Hienoa, että virtuaalinen tiesi toi luokseni. Haluat ehkä tietää, kuka näitä tarinoita rustaa ja kenen vinkkeihin olet luottamassa? On ilmeisesti aika esitellä itseni.

Olen Laura, 38-vuotias Jyväskylän seudulta jo teininä helsinkiläistynyt nuori nainen. Tilanteeseen sopivasta tytöttelystäkään en pahastu, itselleni tyttöys on parhaimmillaan ja oikein käytettynä positiivinenkin mielentila. Tyttöys parhaimmillaan edustaa leikkisyyttä ja kekseliäisyyttä.

Blogini nimi, Urbaani viidakkoseikkailijatar, kuvastaa minua. Se kuvastaa modernia ja itsenäisempää versiota viidakoiden Janesta. Se edustaa rinkka selässä ja korvikset korvissaseikkailevaa soolomatkailijaa. Tämä modernimpi ja realistisempi versio satuviidakoiden naisesta nauttii puissa kiipeilyn, metsässä samoilun ja viidakoissa rämpimisen lisäksi myös urbaanista kaupunkimiljööstä inspiroivine taidegallerioineen ja jokaiseen soluun asti uppoavine musiikkielämyksineen.

Vaikka koti on Helsingissä, kaupungeista lähinnä sydäntä ovat etenkin Berliini, Barcelona ja Istanbul. Pieni ja tunnelmallinen koti löytyy tällä hetkellä metsän kupeesta ja oven takana odottaa aina Lily-kissa.

Urbaani viidakkoseikkailijatar on matkablogi, joka alkoi intohimosta matkailuun

Aloitin blogin rustaamisen vuonna 2012 palavasta intohimosta matkailuun, nautinnosta luomiseen. Pää oli täynnä tarinoita ja tietokoneen kovalevy pullollaan reissuilla ja arjessa räpsittyjä valokuvia. En halunnut pitää tarinoita enää vain sisälläni, koin voivani tarjota jotakin edes jollekin. Nyt haluan jakaa kertomattomat ja ennalta jo moneen kertaan kerrotut tarinani ja loppumattomat vinkkini juuri sinulle.

Urbaani viidakkoseikkailijatar kuvastaa itseäni. Se kuvastaa modernia ja itsenäisempää versiota viidakoiden Janesta. Tämä versio nauttii puissa kiipeilyn, metsässä samoilun ja viidakoissa rämpimisen lisäksi myös urbaanista kaupunkimiljööstä.

Mistä matkailuni alkoi, missä matkakärpänen puraisi?

Tein ensimmäisen matkani vuonna 1999. Sitä ennen olin käynyt vain risteilyillä Ruotsissa, perheeni ei matkustanut. Hyppäsin yksin lentokoneeseen, joka vei minut suureen Amerikkaan, halusin kokea maailmaa. Vaihto-oppilasvuosi Yhdysvaltojen Minnesotassa aikaansai parantumattoman matkakärpäsen pureman, eikä elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka todellakaan jäänyt viimeiseksi. Siitähän kaikki vasta alkoi ja kaukokaipuun siemen oli kylvetty.

matkablogi

Kuka olen arjessa?

Päätoimeni on kauneuden ja muodin saralla. Olen ammatiltani parturi-kampaaja ja avasin hiljattain oman  Aroha Helsinki -salonkini Helsinkiin. Visuaalisuus on omassa elämässäni läsnä, aina ja kaikkialla. Pyrin arjen kauneuteen ja olen esteetikko. Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys ja asettelen jopa retkiruokani aina mahdollisimman kauniisti, jos siihen vain on aikaa.

Vapaa-ajallani nautin luonnossa liikkumisesta, sisustamisesta, kirpputoreilla pyörimisestä, herkuttelusta, ystävien seurasta, joogasta, meditaatiosta, musiikista ja tanssista. Olen aktiivinen menijä, ikuinen elämystenmetsästäjä. Olen levoton sielu, joka yrittää osata pysähtyä ja parhaillaan juurtua jonnekin.

Mitä löydät matkailijan lifestyle-blogistani?

Kuvailisin itseäni sanoilla moderni hippi tai boheemi pohdiskelija. Tarinoissani vien sinut usein sinne, minne suurimmat massat eivät löydä tai edes osaa etsiä. Tapani matkustaa on usein hieman off the beaten path, mutta tätäkään asiaa en halua ajatella mustavalkoisesti. En halua sulkea silmiäni muulta todellisuudelta, enkä myöskään pysytellä liikaa omassa kuplassani. Suurimman vaikutuksen tekevät tavallisuudesta poikkeavat paikat ja ihmiset, paikat ja elämykset, jotka tuntuvat joltakin. Asiat, jotka vain tapahtuvat ja paikat, jonne satun päätymään.

Oman elämäni tasapaino löytyy ehdottomasti jostakin eläväisen sekä inspiroivan kaupungin ja luonnon välimaastosta, matkojen ja arjen väliltä. Se löytyy pienistä hetkistä, kohtaamisista, spontaaneista päähänpistoista ja suurista suunnitelmista. Olen hyväksynyt mieleni levottomuuden, se vie minua eteenpäin. Samaan aikaan pyrin nauttimaan hetkestä, suunnittelematta jatkuvasti tulevaa tai vellomatta menneissä. Tätä kaikkea on oman elämäni yin ja yang.

Hyppää mukaani virtuaalimatkalle sekä levottoman mieleni myllerryksiin! Kommentit ilahduttavat aina, joten jälkiä saa jättää!

Terkuin, Laura

11 Comments

 1. Hei! Huippua lukee sun tekstejä, voin niin hyvin samaistua sun ajatuksen juoksuun!! 😅😍

 2. Moi Laura! Nähtiin Turun automatkailumessuilla ja letitysten lomassa suosittelit meidän perheelle matkakohteeksi Koh Phayamia. Oltiin helmikuussa kaksi viikkoa siellä ja olihan se ihan super hieno paikka kaikella tavalla. Meidän piti mennä muuallekin, muttei maltettu lähteä. Lämmin kiitos suosituksesta! Meni täysin nappiin! 🙂👍

  • Oi, mukava kuulla! Kiitos, kun kerroit tämän. Näistä syistä jaksan rustata tätä blogia ja jakaa vinkkejäni. 🙂

 3. Pingback: Minä pähkinänkuoressa — Urbaani viidakkoseikkailijatar

 4. Pingback: TERVETULOA SEIKKAILULLE - KAUKOMAILLE, LÄHELLE JA MATKALLE MIELEN SYVYYKSIIN — Urbaani viidakkoseikkailijatar

  • Moikka! En ole, mutta se taitaa olla upea paikka. Lappi kyllä viehättää entistäkin enemmän, joten tuonne voisi hyvinkin suunnata vaikka piankin :).

  • Urbaanilaura Reply

   No kiitos kovasti, Jere! Toivottavasti jututkin kiinnostavat :).

 5. Annika Kaikkonen Reply

  Hei Laura,

  Olen matkailualan opiskelija Lundin yliopistosta ja teen maisterin opinnäytetyötä matkablogeista ja bloggaamisen vaikutuksista matkakohteisiin. Ensisijaisena case studyna minulla on Islanti ja huomasin, että sinulla on reissukokemuksia myös sieltä. Olisiko sinua kiinnostanut osallistua tutkimukseeni antamalla haastattelu matkabloggamisesta? Itse en ole valitettavasti Suomessa pystyäkseni tapaamaan henkilökohtaisesti, mutta haastattelu onnistuu kyllä myös skypen tai sähköpostin välityksellä. Vastaan myös mielelläni jos sinulla on kysymyksiä tutkimuksestani. Kiitos paljon avustasi jo etukäteen ja mukavaa pääsisäistä! Terveisin, Annika.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate