Aamupalaa Berliiniläisessä olohuoneessa

Aamupala on yksi suosikkiaterioistani. Pitkät, hitaat ja herkulliset aamiaiset pyörivät mielessäni usein jo iltaisin. Täällä Berliinissä ollessani käyn aina ulkona syömässä, oikeastaan kaikki mahdolliset ateriat. Hinnat täällä ovat hieman eri luokkaa kuin Suomessa ja haluan nautiskella. Kotona voi taas syödä niitä nuudeleita ja kaurapuuroa.

Elämän rytmi tässä kaupungissa on aika hidas, ainakin minulla. Nukun usein pitkään ja valvon aamun pikkutunneille asti. Nytkin kello on jo 14 ja odotan vasta sitä herkullista aamiaistani.

Tämän iltapäivän aamupalapaikaksi valitsin paikan, josta on muodostunut minulle yksi olohuoneistani. Tämä oli yksi ensimmäisistä kuppiloista, joihin astuin sisään. Ystäväni oli täällä aiemmin töissä ja muutenkin viihdyn täällä, puiston laidalla Prenzlauer bergin kaupunginosassa.

Lapset juoksentelevat iloisina edessä sijaitsevassa puistossa, koirat saavat tulla mukaan tänne ja muutenkin tässä on kovin rauhaisaa olla. Liikennettä tällä kadulla ei juurikaan ole ja autojen äänten sijasta kuulen lintujen laulua. Niin, istun siis ulkona terassilla, en sisällä kahvilassa tällä kertaa.

Paikan nimi on Wohnzimmer ja saksaa ymmärtävät tietävät, että tuo nimi tarkoittaa olohuonetta. Suosittelen iltadrinksuille, päiväkahveille tai aamiaiselle. Suklaakakku keskellä päivää ei myöskään ole koskaan huono idea ja wifi täältä löytyy myös. Nyt käyn juustoaamiaiseni kimppuun, jonka jälkeen suuntaan toisenlaiseen olohuoneeseen, Mauerparkiin.

Osoite: Wohnzimmer Bar, Letterstrasse 6. Prenzlauer berg


Greetings from Berlin! I’ve been rather busy exploring my favorite city during the past days. Right now I am busy enjoying my late but oh-so-lovely breakfast at one of the places I found on my first trip to this city, for years ago. Whether you are looking for a place to have a cup of coffee, in the mood for some delicious cake or looking for a place to just enjoy yourself, this one is a good option.

The old furniture, the cozy atmosphere and the nice location next to a park in Prenzlauer berg just work for me! This is a place I recommend, this is my livingroom. And yes, the name of this place is Wohnzimmer, which actually does mean a livingroom. Charming, isn’t it?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate