Pakkausvinkit kevyesti reissaavalle

*Kaupallinen yhteistyö Trendhim.

En ole koskaan ollut matkalaukkumatkaaja. Lähtiessäni Yhdysvaltoihin vuodeksi vaihto-oppilaaksi, matkustin poikkeuksellisesti kahden suuren matkalaukun kanssa. Tuolloin olin tosin muuttamassa, en lähdössä matkalle.

Minulla ei ole mitään matkalaukkuja vastaan, mutta liikkuessa paikasta paikkaan suuret ja kömpelöt laukut ovat epäkäytännöllisyyden huipentumia.

Nykyään matkustan yleensä Fjällräven Kajka -rinkan kanssa. Lyhyemmille reissuille sen sijaan otan joko repun, laukun tai putkikassimaisen viikonloppulaukun. Suuri rinkka on lyhyellä matkalla liikaa ja nykyään moni lentoyhtiö perii maksun ruumaan menevistä matkatavaroista. Parin päivän reissulla matkatavaroista on turha maksaa ja muutenkin, turha kantaa selässään tai olallaan liikaa.

Mitä lämpimämpi kohde, sitä helpompaa ja kevyempää pakkaaminen on. Kaupunkireissuille tuntuu kerääntyvän jos jonkinmoista asua ja asustetta. Eihän sitä nyt tiedä, päätyykö kaupungissa bailaamaan tai vain hengaamaan, hienoon ravintolaan vai kulmakuppilaan. Kaikkeen kannattaa varautua.

Vaikka en blogissani juuri vaatteista tai tyylistä puhukaan, ehkä välillä haluaisin. Nyt aion. Kuitenkin, olen muodin ja kauneuden alalla töissä. Haluankin nyt jakaa teille käsimatkatavaroiden kanssa matkustamista helpottavia vinkkejä sekä muutamia vinkkejä lomapukeutumiseen ja hygieniaan.

Parhaat pakkausvinkkini

1. Tykkään höystää asujani asusteilla. Olen hattujen, huivien ja korujen suurkuluttaja. Pienellä asustamisella saa käsimatkatavarareissunkin aikana monta eri asukokonaisuutta.

2. Huivista on moneksi. Tee huivista turbaani, vyö, pääkoriste, aurinkosuoja, hikipanta ja kaulakoru.

3. Suosikkikosmetiikkatuotteeni on misellaarivesi. Yhdellä kasvovedellä lähtee meikki ja lika pois, ilman vesihuuhteluakin.

4. Aerosoliton hiuslakka on toimivin matkalla, sillä sitä saa suihkutettua pieneen suihkepurkkiin. Aerosolilakkaahan ei saa koneeseen ottaa. Muutenkin pienet purnukat ovat matkalla loistavia. Ottamalla mukaan kierrätettäviä purnukoita (esimerkiksi pienet maustepurkit) , voit matkan päätteeksi jättää ne laukustasi pois jo kohteessa.

5. Matkailijan monitoimituotteisiin kuuluvat myös kookosöljy (näitä on vastuullisesti valmistettujakin) ja Shea-voi. Molemmat toimivat lähes kaikkeen, jopa deodoranttina ja aurinkorasvana.

6. Saronki on loistava pyyhe; ei paina paljoa, kuivuu nopeasti ja menee pieneen tilaan. Siitä saa myös hauskan ranta-asun.

7. Suosi laukkuja, joissa on osastoja ja taskuja. Näin et joudu mylläämään koko laukkuasi ympäri ämpäri, kun etsit jotain.

8. Rinkat, jotka aukeavat kokonaan/edestä, ovat suosikkejani. Vain päältä avautuvasta rinkasta on vaikeampaa löytää mitään.

9. Laukun sisällä voi jaotella asioita esimerkiksi minigrip-pusseihin.

10. Lääkkeet kulkevat hyvin vaikka vanhan filmikotelon sisällä.

11. Kelmun ja folion avulla on helppo erotella etenkin kosmetiikkaa. Miksi ottaa mukaan kokonainen huulipuna tai huulirasva, kun sitä voi laittaa vain tarvittavan määrän folion sisään? Tämä toimii jopa hammastahnan kanssa lyhyellä reissulla.

12. Ota laukun sisään toinen irtolaukku, jonka sisällä säilytät tärkeimmät. Esimerkiksi bussissa ei aina kannata laittaa koko omaisuutta ylähyllylle ja tärkeiden tavaroiden laukku on helppo napata vaikka syliin.

13. Muista hyödyntää laukun ulkopinnat. Kengät kannattaa roikottaa laukun ulkopuolella, niin ne eivät vie niin paljon tilaa laukun sisältä.

14. Rullaamalla vaatteet säästät tilaa, eivätkä vaatteet rypisty niin helposti.

15. Ota mukaan suihkuhattu tai muovipussi. Likaiset kengät ja märät vaatteet kulkevat mukavammin näin.

16. Jos matkustat vain käsimatkatavaroilla, muista pukea paivavimmat vaatteet päällesi.

17. Jos käytät usein samaa laukkua, tee rutiineja. Käytä samoja taskuja ja lokeroita aina samoille tavaroille. Näin muistat paremmin, missä mikin on.

18. Viikonloppulaukussa kannattaa miettiä materiaaleja. Valitse kestävistä materiaaleista tehty laukku, mikä ei repeä kesken matkaa. Myös olkaimella on väliä. Itse on usein liittänyt ekstrapehmusteen laukun kantohihnaan. Hyvä ominaisuus laukussa on säädettävät olkahihnat.

Miten sinä matkustat? Rinkka, matkalaukku vai joku muu? Onko teillä lisää pakkausvinkkejä? Parhaat Niksi-Pirkan niksit nyt kehiin! 

Jaa kavereillesi! Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave A Reply

Navigate