Berliinin joulumarkkinat

Keski-Eurooppa on tunnettu lukuisista joulumarkkinoistaan. Glögi virtaa ja valot vilkkuvat myös Berliinin kymmenillä joulumarkkinoilla, joita kohti monen suomalaisenkin tie vie näin joulun alla.

Olin ensimmäistä kertaa Berliinissä joulumarkkinoiden aikaan ja tietysti halusin käydä tutustumassa tähän vanhaan perinteeseen ja käydä vähän vertailemassa Keski-Euroopan markkinatunnelmaa meidän Tuomaan markkinoihin.

Berliinissä ei voi joulun kynnyksellä välttyä joulumarkkinoilta. Tuntui, että jokaisen kulman takana alkoi uusi valaistujen kojujen katu ja että jokaisen kulman takan joku lipitti kuuluisaa Glühweinia. Tietysti maistoin kyseistä kuumaa juomaa itsekin ja kippistelin sinisellä kengänmuotoisella joulukupposella isäni ja ystäväni kanssa. Prost!

Charlottenburgin linnan edustalla pidettävät markkinat ovat kenties kaupungin tunnetuimmat, mutta itse valitsin suosikikseni Prenzlauer bergin Kulturbrauerein pihamaalla pidettävät, skandinaaviset joulumarkkinat. Tunnelma Kulturbrauerein punatiilirakennusten välissä oli lämmin ja lapsiperheille voisin suositella etenkin näitä markkinoita.

Markkinoille voi hyvin mennä tyhjin vatsoin. Ruoka- ja juomakojuja riittää pilvin pimein. Aika lihapainotteista tuo ruoka joulumarkkinoilla tuntui olevan ja minä punaista lihaa syömättömänä jätin ihan suosiolla ne bratwurstit sun muut väliin. Joulumarkkinoilla voi shoppailla myös joululahjaostoksia voi eri alojen osaajilta.

Psssst! Jutun kuvat ovat hypänneet matkasta pois blogin muutossa. Asia korjaantuu pian. Pahoittelut!

Leave A Reply

Navigate