Berliini-fanin vinkit Berliiniin

Berliini, Saksan eläväinen pääkaupunki, on suurin kaupunkirakkauteni. Mitä tehdä ja minne mennä? Miksi kaikki tuntuvat tykkäävän rosoisesta Berliinistä? Tässä parhaat  Berliini-vinkit, vuosien kokemuksella.

Yksi kaupunki ja sen monet eri kasvot on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen jo monta vuotta sitten. Rakkaustarinamme alkoi vuonna 2009 kuukauden oleilusta Berliinissä, vapaasti kaupunkia tutkien. Tuon jälkeen tieni on vienyt alle kahden tunnin lentojen päässä olevaan boheemiin kaupunkiin jo kymmeniä kertoja ja tehnyt minusta virallisesti puoliberliiniläisen. Tunnen kaupungin niin hyvin kuin se jatkuvasti muuttuvan suurkaupungin tapauksessa on edes mahdollista. Vinkkejäkin Berliiniin on kertynyt pilvin pimein.

Berliini faktoina

Berliini ei ole vain yksi kaupunki, se on enemmänkin joukko pieniä kyliä. Jokainen kaupunginosa on omanlaisensa ja ydinkaupungin 3,4 miljoonan asukkaan sopuisaan joukkoon mahtuu monenlaista tallaajaa, monesta eri kansallisuudesta. Laajempi Berliini on koti jopa viidelle miljoonalle asukkaalle. Berliini on levittäytynyt suurelle alueelle ja tilaa on paljon, jopa viheralueita. Vinkkinä, Berliini onkin Euroopan vihrein pääkaupunki, myös asukkaiden poliittiselta kannalta.

Miksi Berliini vetoaa?

Berliini tarjoaa monenlaista tekemistä, valitse vain sinulle sopiva ohjelma Berliinin lomallesi. Kaupungin hintataso on Euroopan mittakaavassa edullinen, mikä tekee jopa pienen budjetin lomailusta mutkatonta. Berliini on herkuttelijan taivas, myös yöelämä tunnetaan maailmalla. Kaupungin julkinen liikenne toimii loistavasti, mutta paras tapa kokea Berliini ainakin kesällä on pyörän satulasta käsin.

Berliini on yhdistelmä uutta ja vanhaa, se näkyy kaikessa. Tutustu Berliinin historiaan, joka on läsnä kaikkialla, sen jälkeen heittäydy modernin kaupungin sykkeeseen. Nautiskele olostasi, shoppaile Mitten kaduilla tai ihastele boheemia katutyyliä Kreuzbergin sydämessä. Kiertele museoissa, tutustu historian havinaan ja kuvittele aika ennen muurin murtumista. Kulttuuria on tarjolla joka lähtöön, onhan Berliini yksi taiteen saralla aktiivisimmista kaupungeista, joka on kutsunut luokseen suuren joukon luovia ihmisiä. Ajankohtaisimmat vinkit Berliiniin löytyvät muun muassa Zitty-lehden sivuilta tai Exberliner-lehdestä.

berliini vinkit

Parhaat Berliini-vinkit ja juttuja blogini kätköistä

Missä syödä ja juoda?

berliini vinkit

Tunnelmointia ja fiilistelyä Berliinistä

Berliini-vinkit nautiskelijalle: kylpylöitä ja muuta

Tapahtumia Berliinissä

berliini vinkit

Missä majoittua?

Berliinissä majoittuminen on edullista verrattuna moneen suurkaupunkiin. Kaupunki on rajoittanut Airbnb-majoitusta, mutta onneksi muita vaihtoehtoja on monia. Itse suosin persoonallisia majapaikkoja, joten listaltani löydät jotain muuta kuin tyypillisiä valkoisia huoneita.

Nämä paikat olen itsekin testannut:

Lisäksi tiedän myös näistä hyvistä vaihtoehdoista:

Muita kiinnostavia paikkoja Berliinissä

  • Tempelhof on entinen lentokenttä, joka on nykyään vapaa-ajan eläväinen keidas.
  • Mauerpark on vilkas kirpputoripuisto, jonne kannattaa suunnata sunnuntaina myös piknikille.
  • Martkthalleneuen on hieno kauppahalli.

Hyvä käytännön opas Berliinin matkalle löytyy täältä!

Navigate