Ashtari – herkullinen löytö Lombokilla

Ruoka on tärkeä asia matkaillessa. Ennen se ei ollut. Opiskelijana söin vaikka patonkia koko matkan ajan, kunhan pääsin matkalle. En edelleenkään ole ruokahifistelijä, vaikka menen kyllä Michelin-tähtien ravintolaan erittäin mielelläni, jos joku muu sen minulle maksaa. Ruoan maun lisäksi paikan tunnelma on oleellinen osa koko ruokailunautintoa, ainakin minulle.

Indonesiassa, itselleni rakkaalla Lombokin saarella, sijaitsee yksi kahvila/ravintola, joka vei minulta jalat alta. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja jos olisin erittäin varakas, ostaisin tämän paikan itselleni ja elelisin siellä onnellisena elämäni loppuun asti. Paikka oli oikeastikin vielä jonkin aikaa sitten myynnissä!

Mikä tämä jalat altani vienyt paikka sitten on? Ei pitkitetä jännitystä enää pidempään. Suosikkiravintolani koko maailmassa on Indonesian Lombokilla sijaitseva Ashtari. Paikka on edullinen matkailijalle, mutta paikallisten lompakolle varsin tyyris. Ravintolan sijainti on uskomattoman kaunis! Se sijaitsee Lombokin Kutan läheisyydessä, korkean kukkulan päällä. Ikkunoista näkyy kauas merelle asti. Kyllä mieli lepää tuijotellessa tuota maisemaa; turkoosina hohtava meri, vehreää luontoa ja sininen taivas. Ravintolan terassilla pidetään myös aamuisin joogatunteja. Täydellistä!

Sisustus henkii tiettyä itämaisuutta ja on erittäin Zen. Oikeastaan mitään en tässä paikassa muuttaisi. Ruoka on kasvisruokaa, mutta erittäin maukasta sellaista. Haluaisinko tänään samosan vai focaccian? Soijakaakaokahvi on maailman herkullisinta! Njam, njam.

Paikan nimi on muuten yhdistelmä kahdesta Swahilin kielisestä sanasta. Ne ovat suomennettuina kunnioitus ja rauha. Nämä sanat kuvaavat paikkaa varsin hyvin.

Psst! Pahoittelut, jutun kuvat ovat hypänneet matkasta pois blogin muutossa. Asia korjaantuu pian!

Leave A Reply

Navigate